banner359

Uludağ Üniversitesi’nde ’Ufuk 2020’ Turu

Uludağ Üniversitesi'nde 'ufuk 2020' Turu

02 Ekim 2015 Cuma 10:58
Uludağ Üniversitesi’nde ’Ufuk 2020’ Turu
Avrupa Birliği’nin araştırma ve inovasyonu teşvik eden 71 milyar Euro bütçeli Araştırma Fonu Programı ’UFUK 2020’, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenecek çalıştayda tanıtılacak.
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığında 5-6 Ekim’de Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan UFUK (HORİZON) 2020 çalıştayına TÜBİTAK yöneticileri, AB proje uzmanları, öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcileri katılacak. Avrupa Birliği fonları için araştırmaların güçlendirilmesi, inovasyonun teşvik edilmesi, bilim insanları ile sanayi ve KOBİ’lerin AB destekli projeler için fon alabilmesinin kolaylaştırılması hedefiyle düzenlenecek olan çalıştayın üniversitelere ve Bursalı sanayicilere yeni bakış açıları getirmesi hedefleniyor. AB 7. Çerçeve Programı’nın devamı olarak 71 Milyar Euro’luk dev bütçesi ile dikkati çeken UFUK 2020 Araştırma Fonu Programı, 2020 yıllına kadar sürdürülecek ve Avrupa Komisyonu tarafından yürütülecek.
UFUK 2020 çalıştayında, proje çağrılarının tanıtımı, proje yazımına yönelik eğitimler ve ortaklıklar oluşturulması için platformlar hakkında bilgiler verilecek. Çalıştayda, bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla üniversitelerin çeşitli projelerde yer almalarına destek verilmesi ve kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Proje çağrılarına uygun konuların nasıl bulunacağı ve hali hazırda oluşan konsorsiyumlara ortaklık konusunda eğitimlerin yapılacağı Çalıştayda, çeşitli başarı hikâyeleri de yer alacak.
AB Komisyonu, UFUK 2020’de farklı proje türleri için farklı oranlarda destek miktarları belirledi. Ar-Ge hibeleri projeleri yüzde 100, yenilik hibeleri projeleri yüzde 70, destek ve koordinasyon eylemleri (CSA) projeleri yüzde 100, ERC projeleri yüzde 100, Marie Sklodowska-Curie projeleri yüzde 100 ve Ortak Fonlama (Co-Funding) eylemleri projeleri ise yüzde 70’i bulan oranlarda fonlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<