banner359

Üniversiteliler Yunus Emre’ye Mektup Yazacak

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü, Sevginin Temsilcisi Olan Yunus Emre’yi Anmak Ve Onun Aracılığıyla Öğrencilerde Bu Duyguları Yeşertebilmek İçin “gençlerden ‘bizim Yunus’a Mektup Var” Konulu Mektup Yarışması Düzenledi.

04 Şubat 2016 Perşembe 12:17
Üniversiteliler Yunus Emre’ye Mektup Yazacak
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü, sevginin temsilcisi olan Yunus Emre’yi anmak ve onun aracılığıyla öğrencilerde bu duyguları yeşertebilmek için “Gençlerden ‘Bizim Yunus’a Mektup Var” konulu mektup yarışması düzenledi.
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Şahin, Yunus Emre’nin, duymuş, düşünmüş, görmüş, inanmış ve bunların hepsini büyük bir ustalıkla birleştirerek halka anlatmaya çalışmış büyük bir değerimiz olduğuna işaret ederek, “Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Türkçe’yi son derece yalın ve akıcı kullanmıştır. Biz de bu denli büyük bir değerimiz olan şairimizi öğrencilerimize tanıtmayı bir görev saydık ve bir yarışma tertipledik” dedi.
“Gençlerden ‘Bizim Yunus’a Mektup” yarışmasına bütün Uludağ Üniversitesi öğrencileri katılabiliyor. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödül olarak tablet bilgisayar, mansiyonlara da MP3 çalar verilecek.
Katılmak isteyen Uludağ Üniversitesi öğrencileri, 14-28 Mart tarihleri arasında turkdilietkinlik@gmail.com adresine başvurularını yapabilecek. Ayrıntılı bilgi için http://turkdili.uludag.edu.tr/ adresine bakılabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<