UÜ Dünya Üniversitesi Olma Yolunda

Uludağ Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kontenjanına 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci başvuru yaptı. 2015 yılı kayıt dönemindeki yabancı öğrenci müracaatları geçen yıla göre 3 kat yükseldi. Gelen talep üzerine bölümlerdeki yabancı...

31 Temmuz 2015 Cuma 15:57
UÜ Dünya Üniversitesi Olma Yolunda
Uludağ Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kontenjanına 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci başvuru yaptı. 2015 yılı kayıt dönemindeki yabancı öğrenci müracaatları geçen yıla göre 3 kat yükseldi. Gelen talep üzerine bölümlerdeki yabancı öğrenci kontenjanı arttı.
Önceki yıla göre 3 kat artışın yaşandığı başvurularda başı çeken ülkeler ise Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan, Afganistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Almanya ve Yunanistan oldu. Hem ülke hem de öğrenci sayısı olarak ilginin doruk noktaya ulaştığı Uludağ Üniversitesi’ne 89 ülke içinde en fazla tercih Azerbaycan’dan yapıldı. Bu ülkeden 593 öğrenci Uludağ Üniversitesi’ne eğitim için başvurdu.
60 ülkeden 1.800 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü Uludağ Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Dünyanın en önemli ülkeleri ve kentleri aynı zamanda sundukları eğitim imkanlarıyla da birer çekim merkezi durumunda. Biz de hem üniversitemizi dünya çapında söz sahibi yapmak hem de Bursa’mıza eğitim turizmi noktasında katkıda bulunmak maksadıyla üniversitemizde bu sayıyı 4 yıl içinde 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Yurt dışından talebin artmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin yeni vizyonu ve artan eğitim kalitesiyle gelecek yıllarda gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda daha da gözde bir kurum haline geleceğini belirtti.
Yılda 170 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe eğitim verdiklerini, fakat bu yıl kontenjanı artırarak bu sayıyı bin öğrenciye çıkardıklarını belirten Rektör Ulcay, “Öncellikle Türkiye’nin etki alanında yer alan bölgelerin başındaki Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Afrika ve Uzakdoğu’daki ülkelerden öğrenci gelmesini planlıyoruz” dedi.
Halen uluslararası öğrencilere Uludağ Üniversitesi Dil Araştırma Merkezi (UDAM) tarafından Türkçe eğitimi verildiğini de ifade eden Rektör Ulcay, “Avrupa ortak dil kriterleri çerçevesinde dil seviyeleri dikkate alınarak Türkçe eğitimi veriyoruz. Yine bu maksatla yabancı öğrencilerimiz için Türkçe Öğretim Merkezi’ni (ULUTÖMER) de kurduk” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<