banner359

UÜ Rektörü Ulcay:

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin herhangi bir ülke, milletin de herhangi bir millet olmadığının son yaşanan olaylardan sonra bir kez daha çok iyi anlaşıldığına işaret ederek, “İçimizdeki bazı gafiller...

21 Temmuz 2016 Perşembe 11:19
UÜ Rektörü Ulcay:
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin herhangi bir ülke, milletin de herhangi bir millet olmadığının son yaşanan olaylardan sonra bir kez daha çok iyi anlaşıldığına işaret ederek, “İçimizdeki bazı gafiller kendi milletinin ve medeniyetinin büyüklüğünün farkında olmasa da karşımızdakiler bunu gayet iyi biliyorlar” dedi.
Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen diploma törenleri ara vermeden devam ediyor. Üniversitenin tüm fakülte, enstitü ve yüksekokullarından mezun olan öğrenciler gerçekleştirilen törenler ile gerçek diplomalarına kavuşuyor. Önceki gün düzenlenen Veteriner Fakültesi Diploma Töreni’nde ise toplam 110 öğrenci diplomasını alarak veteriner hekim olmaya hak kazandı.
Darbe girişiminin ardından şimdiye kadar verilen 246 demokrasi şehidi ve bin 500’ün üzerinde yaralı nedeniyle eğlenceli kutlamaların iptal edildiği törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaşanan süreçleri aşmanın tek yolunun milli birlikte ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde yarınlara taşımak olduğunu söyledi. Sağduyulu, her inanca ve düşünceye saygılı bir şekilde ortak değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğinin altını çizen Rektör Ulcay; “Hep birlikte gördük ve herkese gösterdik ki Türkiye’miz herhangi bir ülke, milletimiz sıradan bir millet değildir. Eğer herhangi bir ülke olsaydık bu kadar büyük imtihandan geçmez, böylesine uluslararası kaos senaryoların uygulama sahası haline gelmezdik. Sınırlarımızın ötesinde beslenip üzerimize salınan terör örgütleri ve ihanet çeteleri Türkiye’nin ne kadar önemli bir devlet olduğunu anlamamız için yeterlidir. İçimizdeki bazı gafiller kendi milletinin ve medeniyetinin büyüklüğünün farkında olmasa da karşımızdakiler bunu gayet iyi biliyorlar. Ya bu coğrafya bizim kaderimizi belirleyecek ya da biz bu coğrafyanın kaderinde söz sahibi olacağız” diye konuştu.
Üniversite içerisindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan diploma törenlerinde toplam 8 bin 210 öğrenci mezun edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<