banner359

UÜ’DE mezuniyet coşkusu

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de dört yıllık fakülte mezunlarının işsizlik sıkıntısı çekerken, firmaların kalifiye eleman olarak tabir edilen meslek yüksekokulu mezunu aradıklarını ama bulamadıklarını...

18 Temmuz 2016 Pazartesi 11:40
UÜ’DE mezuniyet coşkusu
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de dört yıllık fakülte mezunlarının işsizlik sıkıntısı çekerken, firmaların kalifiye eleman olarak tabir edilen meslek yüksekokulu mezunu aradıklarını ama bulamadıklarını söyledi.
Uludağ Üniversitesi bünyesindeki bütün meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerin diplomaları Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kendilerine takdim edildi. Yaklaşık 500 öğrencinin gerçek diplomalarını aldığı törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, rektör yardımcıları, yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Ulcay, meslek yüksekokullarının önemine değindi. Türkiye’nin dört yıllık fakültelerden daha fazla ara eleman diye tabir edilen meslek yüksekokullarının mezun ettiği kalifiye personele daha fazla ihtiyacı olduğunun altını çizen Rektör Ulcay, “Bugün ülkemizde işsizlik var, fakat firmaların nitelikli işgücü ihtiyacı halen devam ediyor. Biz meslek yüksekokullarına talebin artmasını istiyoruz. Hem ülke ekonomisi hem kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi hem de üniversitemize başarılı öğrencilerin çekilmesi adına meslek yüksekokullarımızı tercih edecek en başarılı ilk beş öğrenciye burs verilmesi için harekete geçtik” diye konuştu.
UÜ meslek yüksekokullarının birçok programında ilk 5 sıradan yerleşen öğrencilere ayda 400 TL burs vereceklerinin altını çizen Ulcay sözlerine şöyle devam etti:
“Çeşitli hayırsever kurum ve kişiler ile görüştük ve anlaşmalar yaptık. Onların sayesinde en yüksek puan ile meslek yüksekokullarımızı tercih eden en başarılı ilk beş öğrencimize her ay 400 TL burs vermeyi taahhüt ettik. O öğrenci arkadaşlarımız tüm derslerinde başarılı olur ve 2 buçuk not ortalamasını tutturursa ikinci yılında da aynı bursu almaya devam edecek. Fakültelerimiz için de aynı burs imkânlarını sağladık. Onlara ayda 500 TL vereceğiz. Not ortalaması 3’ün üstünde olanlara ikinci bir burs daha vereceğiz”.
UÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise, eğitim programlarında bu yıl itibariyle girişimcilik eğitimleri vermeye başladıklarını, aldıkları karar ile her yıl yüzde 3 oranında girişimci mezun etmek istediklerini belirtti.
Düzenlenen törende İnegöl, Karacabey, Büyükorhan, Orhangazi, Keles, İznik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Keles ve Harmancık Meslek Yüksekokulları’ndan mezun olan öğrenciler diplomalarını teslim aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<