UÜ’nün hedefi ilk 10 üniversite arasına girmek

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hedeflerinin Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasına sokmak olduğunu söyledi.UÜ Erasmus Koordinatörlük Ofisi tarafından düzenlenen Erasmus bilgilendirme...

25 Kasım 2016 Cuma 12:54
UÜ’nün hedefi ilk 10 üniversite arasına girmek
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hedeflerinin Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasına sokmak olduğunu söyledi.
UÜ Erasmus Koordinatörlük Ofisi tarafından düzenlenen Erasmus bilgilendirme toplantıları Rektörlük A Salonu’nda yapıldı. Üniversitenin öğrenci ve personel değişimi konusundaki yeni dönem projelerinin tartışıldığı toplantıda 3. nesil üniversitesi hedeflerinden bahseden Rektör Yusuf Ulcay, üniversiteyi daha iyi noktaya getirebilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Üniversite içerisinde görev yapan herkesin bu işin ucundan tutması gerektiğini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, “Bizler yönetim görevine geldiğimizde kendimize bir hedef koyduk. Üniversiteyi ilk 10 içerisine koymak istediğimizi söyledik. Bunun da birçok kriteri olduğunu biliyorduk. Tek başına bütün kriterleri yerine getiremeyiz. El ele vermeli ve hep birlikte çalışmalıyız. Başarı da farklı düşünen insanların ortak bir hedef doğrultusunda çalışması ile elde edilebilir” diye konuştu.
Erasmus konusunda gelecek dönem için yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veren Rektör Ulcay, üniversitenin sadece Türk öğrenciler tarafından değil, yabancı öğrenciler tarafından da ciddi anlamda öncelikli tercihler arasına girdiğinikaydederek, “Geçmiş dönemlere oranla yabancı öğrenci sayısında ciddi bir artık yakaladık. Gelecek dönemde 5 bin yabancı öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Öğrenci değişim programları sayesinde de yurt dışına gönderilen öğrenci sayımızda büyük artışlar oldu. Yönetim olarak Erasmus ve diğer değişim programlarını destekliyoruz. Yapılacak her türlü çalışmanın yanında yer alacağımızı ilettik. Ancak bizlerin uzun vadeli stratejilere sahip olması gerekiyor. Bu stratejilerin ortak görüş ile alınabilmesi için de bir araya gelmemiz ve tartışmamız gerekiyor. Bilime, eğitime, üniversitemize, şehrimize ve ülkemize fayda getirecek projelere yönetim olarak her zaman destek verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi.
Uludağ Üniversitesi olarak geçmişte bugüne gerçekleştirilen Erasmus çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper ise üniversite olarak öğrenci değişim programlarını çok önemsediklerinin aktardı. Eray Alper, önümüzdeki dönemde Erasmus hedeflerini yükseltebilmek maksadıyla bir çalıştay düzenleyebileceklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<