Yedi Güzel Adam Kütüphanesi Bursa’da kuruluyor

Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen öncülüğünde 2 yıldır devam eden şehirlere kütüphane kazandırma projesi bu yıl Bursa’da yapılacak. Şehrin 10 ayrı noktasına konulan kitap kumbaralarına bırakılacak kitaplar kütüphanelerin altyapısını...

14 Mart 2017 Salı 12:28
Yedi Güzel Adam Kütüphanesi Bursa’da kuruluyor

Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen öncülüğünde 2 yıldır devam eden şehirlere kütüphane kazandırma projesi bu yıl Bursa’da yapılacak. Şehrin 10 ayrı noktasına konulan kitap kumbaralarına bırakılacak kitaplar kütüphanelerin altyapısını oluşturacak.

banner380

Türkiye’nin eğitim hizmet kolunda en büyük sendikası olan Eğitim Bir-Sen ile gençlik teşkilatları içerisinde en çok üyeye sahip olan Genç Memur-Sen öncülüğünde her yıl 7 bölgeye 7 kütüphane kuruluyor. Yedi Güzel Adam Kütüphanesi ismiyle oluşturulan bu kütüphanelerden, 1 tanesi de bu yıl Bursa’da belirlenen bir liseye kurulacak.

Eğitim Bir-Sen Bursa 1’nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Türkiye genelinde bütün okullarda Genç Memursen öncülüğünde yedi güzel adam adına kütüphane projesi olduğunu söyleyerek,”Bu bağlamda Marmara bölgesinde bu görev Bursa’ya verildi. Proje için şu ana kadar 10’a yakın kitap kumbarası yaptırdık ve belli yerlere yerleştirdik. 15 gün içerisinde toplanan kitapları Tofaş Fen Lisesi’nde kütüphaneye yerleştireceğiz. Memur-Sen olarak öncü bir projeyle çocuklarımızı kitaplarla buluşturuyoruz. Gençlerimizi silahlarla, uyuşturucuyla değil kitaplarla buluşturmak adına böyle güzel bir projeye imza attık. Dolayısıyla da 30 bin eğitim çalışanının, 580 bin öğrencinin bulunduğu Bursa’da bu projenin açılışını temsilen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yapıyoruz. Bursa’ya kamuoyu kitap bağışı konusunda bizlere destek gösterirse bizler de çok mutlu olacağız ve projemizde maksadına ulamış olacak” dedi.

Yedi Güzel Adam projesinin iki yıldır devam ettiğini belirten Genç Memursen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş,“Önceki yıllarda 7 bölgede bulunan 7 şehirde toplam 14 kütüphaneyi açarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Sendikamızın kurucusu olan ve aynı zamanda yedi güzel adamdan biri olan Mehmet Akif İnan adına planlanan ilk kütüphanemizin Ankara’da faaliyete geçmiştir. Yine yedi güzel adamın ismiyle önümüzdeki yıllarda da yeni kütüphaneler kurmaya devam edeceğiz. Bursa’da kuracağımız kütüphanede başta yedi güzel adamın eserleri olmak üzere Türk ve dünya edebiyatının klasikleri, bilimsel kaynaklar, ansiklopediler, rehberlik kitapları, dini kaynaklar, tarih, felsefe, sosyoloji, psikoloji ve daha pek çok alana dair güncel eserlerle kütüphanemizi donatacağız. Bunun yanı sıra toplanan kitaplardan 10-14 yaş grubuna ait eserlerle de dağ ilçelerimizde ve köylerimizde orta okullarımızın istifade etmesi için kütüphaneler oluşturacağız. Bu projedeki asıl amacımız evlerde atıl durumunda bulunan kitapları gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sokarak okuma seferberliğine dahil etmek, diğer yandan da halkımızın duyarlılıklarını harekete geçirerek hem yardımlaşmaya hem de okumanın önemine dikkat çekmektedir. Bursalılar kütüphanemize bağışlamak istedikleri kitapları şehrimizin müsait kesimlerinde bulunan kitap kumbaramıza bırakarak kampanyamıza katılım sağlayabilirler. Bu kitap kumbaralarımız Yıldırım’da; Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mihraplı İmam Hatip Lisesi, Nizam Karasu İmam Hatip Lisesi, Kent Meydanı AVM’de, Nilüfer ilçesinde ise; Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer İmam Hatip Lisesi’nde bulunmaktadır. Dileyenlere kitap bağışlarını sendikamızın Gökdere Meydanı Dilmaç İş Hanı’nda bulunan il başkanlığına da teslim edebilirler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<