banner359

Zirvede Gözlem Festivali Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilim sevdalılarını 7-8-9 Ağustos’ta Uludağ’da gözlem festivalinde ağırlayacak. Ay, gezegenler, takımyıldızları ve birçok gök cismi dev teleskoplar ile gözlemlenecek,...

30 Temmuz 2015 Perşembe 11:11
Zirvede Gözlem Festivali Başlıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilim sevdalılarını 7-8-9 Ağustos’ta Uludağ’da gözlem festivalinde ağırlayacak. Ay, gezegenler, takımyıldızları ve birçok gök cismi dev teleskoplar ile gözlemlenecek, yeni neslin astronomiye olan ilgisi artırılacak.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından Uludağ’da ‘Bilimsel Geceleme’ adıyla yapılan faaliyet bu yıl kabuk değiştirdi. 7-8-9 Ağustos’ta Uludağ’da yapılacak programa astronomi akademisyenleri ve astronomiye gönül veren bilimseverler ilgi gösteriyor. Günler önce kontenjanların olduğu öğrenildi. Organizasyonu Türkiye’de ilk kez bir Bilim Merkezi düzenliyor. Uludağ Gözlem Festivali’nde, gündüzleri astronomi alanında uzman akademisyenler tarafından farklı konularda konferanslar verilecek. Havanın kararması ile Ay’ın, gezegenlerin, takımyıldızlarının ve birçok gök cisminin dev teleskoplar ile gözlemleneceği etkinliğin amacı, astronomiye halkın daha çok ilgi göstermesini sağlamak.
Atölye çalışmaları ile her yaştan katılımcının uygulamalı olarak astronomi ile tanışmasını sağlayan projeyle öğretmenlere astronomi eğitimi de veriliyor. Astro fotoğrafçılık eğitimi de Uludağ Gözlem Festivali’nde ilgilisine sunulacak. 2 gece 3 gün boyunca katılımcılar çadırda veya otelde konaklayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<