Balık Azaldı, Fiyatları Tavan Yaptı

Havaların bir anda soğumasıyla artan balık fiyatları vatandaşın cebini yakıyor.Havaların bir anda soğuması balık fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Uzmanlar tarafından sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen balığın pahalı olması...

03 Ekim 2015 Cumartesi 10:33
Balık Azaldı, Fiyatları Tavan Yaptı
Havaların bir anda soğumasıyla artan balık fiyatları vatandaşın cebini yakıyor.
Havaların bir anda soğuması balık fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Uzmanlar tarafından sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen balığın pahalı olması vatandaşın cebine yansıyor. Ucuzken kapış kapış giden balıklar son günlerdeki fiyatlarıyla tavan yaptı.
Özellikle geçen haftalarda 5 ile 7 lira arasında satılan hamsi bu günlerde 10 liradan satışa sunuluyor. Balık pazarında levrek ve çupra 20, istavrit, kumru ve mezgit ise 10 liradan satışa sunuluyor. Şu anda tezgahlarda pek de bulunmayan palamut ise 20 ile 25 lira arasında satışa sunuluyor. Balık fiyatlarının son günlerde iyi gitmediğini belirten balıkçı esnafı Zeki Yıldırım, “Son günlerde yağan yağmurdan dolayı balık bol olur diye düşündük ama malesef olmadı. Aslında balık bol ama özellikle hamsiye yüklenildiği için biraz azalma oluyor. Ayrıca toptancı halinde de son günlerde fiyatlar artmış durumda. Bu yüzden pazara balık az geliyor. Fiyatlar bu yüzden yüksek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<