banner359

Başbakanlık Yatırım Destek Ve Tanıtım Ajansı’ndan Teknosab’a Tam Destek

Türkiye’deki yatırımları teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla kurulan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda otomotiv sektör temsilcileriyle bir araya geldi.BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen...

12 Şubat 2016 Cuma 10:49
Başbakanlık Yatırım Destek Ve Tanıtım Ajansı’ndan Teknosab’a Tam Destek
Türkiye’deki yatırımları teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla kurulan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda otomotiv sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, otomotiv sektörünün geleceği konuşuldu. Sektörün önde gelen firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Bursa’nın Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesi ile birlikte yüksek teknolojili yatırımların merkezi olacağını ifade ederken, Kamu-Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da yabancı yatırımcıların Bursa’ya olan ilgisini anlattı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şener, otomotiv sektörünün üretim, istihdam ve ihracat değerleriyle Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyledi. Cüneyt Şener, BTSO olarak sektör konseylerini oluşturduklarını, böylece kentin ortak aklını harekete geçirerek sektörün geleceği adına yeni stratejileri belirlediklerini ifade etti. Bursa’nın Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden biri olduğuna işaret eden Şener, yeni yatırım alanlarına olan ihtiyaçla çalışmalarına başladıkları TEKNOSAB Projesi ile kenti yüksek teknolojili üretimin ve ihracatın merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Cüneyt Şener, “Kuruluş prosedürünü 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız TEKNOSAB, modern altyapısı, lojistik imkânları ve katma değerli üretim yapısıyla Bursa’mızın ülkemizin hedeflerinde öncü rolünü sürdürmesini sağlayacak” dedi.
BTSO Otomotiv Konseyi Başkanı Baran Çelik de Bursa’nın otomotiv sektörünün başkenti olduğunu ifade etti. BTSO’nun son dönemdeki çalışmalarıyla sektöre yeni bir ivme kazandırdığını dile getiren Çelik, “Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile gerçekleştirdiğimiz toplantıyı da son derece önemli buluyoruz. Özellikle otomotiv sektörünün bu bölgede gelişeceğini ve yatırımların da burada hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
“YABANCILARIN GÖZÜ BURSA’DA”
Kamu-Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, ev sahipliğinden ötürü BTSO’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Başbakanlığa bağlı olarak çalışan ajansın, uluslararası yatırımlar için kurulduğunu ancak Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirme noktasında da önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Dağlıoğlu, “Otomotiv sektörü nitelikli çalışanların, ihracatın ve yüksek teknolojinin yoğunlaştığı bir sektör. Küresel düzlemdeki rekabetçiliği ölçmek amacıyla üst düzeyde bir çalışma başlattık. Bursa iş dünyası ile yaptığımız toplantının sonuçlarını en üst düzeydeki karar alıcılara arz edeceğiz” ifadelerini kullandı.
TEKNOSAB Müdürü Ömer Demirbilek, Bölge’de yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirirken, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri de otomotiv sektörüne ilişkin verileri paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<