Başkan Tatlıoğlu: "Türkiye’nin ekonomisine can verecek mermer OSB için teşvik verilmeli"

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 500 milyar dolarlık rezerv bulunan mermer yatakları için devletin yatırımcılara teşvik sağlamasını istediklerini belirterek, "Burası devletin zirvesinin dikkatini çekti. Burada 900 yıllık rezerv...

26 Mayıs 2017 Cuma 11:55
Başkan Tatlıoğlu: "Türkiye’nin ekonomisine can verecek mermer OSB için teşvik verilmeli"

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 500 milyar dolarlık rezerv bulunan mermer yatakları için devletin yatırımcılara teşvik sağlamasını istediklerini belirterek, "Burası devletin zirvesinin dikkatini çekti. Burada 900 yıllık rezerv var. Devletimiz yöntemini bulmalı, yatırımcılara teşvik sağlamalı" dedi.

Görevdeki 12. yılını basın toplantısıyla anlatan Başkan Tatlıoğlu, yeni 12 projesi hakkında da bilgi verdi.

Orhaneli ve Bursa’nın istihdamına büyük katkı sağlayacak Maden Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarının devletin zirvesinden karşılık bulduğunu anlatan Tatlıoğlu, "Maden OSB ile göçü geri almak istiyoruz. 500 milyar dolarlık rezerv var denildiğinde Türkiye’nin zirvesinden ses geliyor. Kimileri afaki buluyor. Benim yöremde 500 milyar dolarlık rezerv var. 900 yıl yetecek kadar. İş adamları teşvik kapsamına alınmalı. Madene teşvik verilmeli. Yerin altında durduğu sürece bize faydası yok. Madenlerini işletmeyen insanların ruhsatları iptal edilmeli, yapacak insanlara verilmeli. Devletimiz yöntemini bulmalı. Birisi maden sahasın çevirmiş 30 senedir gelmiyor. Başkası orada işletmecilik yapamıyor. Madene teşvik olması için çırpınıyorum. Ülkemizi dünya ligine taşıyacaksak, zenginliği kullanmalıyız. Asla doğaya zarar vermemek lazım" dedi.

banner380

Yeni Orhaneli Yolu’nun 22 Mart’ta ihale edildiğini ve yakın zamanda çalışmanın başlayacağını hatırlatan Başkan Tatlıoğlu, "Önümüzdeki haftalarda askı süresinin bitmesiyle müteahhit işe başlayacak. Viyadük yapılacak, ondan sonra da bir tünel yapılacak. Proje ihalesi var. 2 ya da 3 tünelle Erenler Mahallesi’ne geleceğiz. Orhaneli Bursa arası keyifli bir yolculukla 20 dakika olacak" diye konuştu.

Orhaneli’ni kırsal turizm, güneş enerjisi santrali, hastaneye termal su sağlanması, Küçük Sanayi Sitesi, yeni yüksek okul ve yeni yaşam alanları ile ihya edeceklerini kaydeden Tatlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Küçük Sanayi Sitesi’ni kurmak istiyoruz. Anayolda yaparsak herkes daha fazla yararlanır. Meslek yüksek okulu inşa edildi. 1000 öğrenci ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak. TOKİ 18 blok ve 144 konutu başlatıyor. Selçuklu, Osmanlı mimarisi tarzında yapılacak. Orhaneli Limited Şirketi kurduk. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için bu yöreye has alınacak hibeler konusunda Bakanlık ile irtibata geçtik. İlçe meydanı çalışması yapıyoruz. Tarihi kimlik, tarihi çarşı, bol yeşili olan insanların nefes alabileceği bir meydan olacak. Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için bir projeyi hayata geçiriyoruz. İzinleri çıktı. 1 megavatlık güneş enerjisi santraline onay çıktı. Bizim kredi borcumuz yok. Biz mütevazi şekilde işimizi götürüyoruz. İller Bankası’ndan talep ettiğimizde hemen kredi onayı çıktı. İşçime maaş veremezsem, sokağa çıkamam. Böyle bir durum olsa siyaseti bırakırım."

Kırsal turizm Bursa ve İstanbulluları buraya çekecek

Orhaneli Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi bölümü bulunduğunu, termal su gelmesiyle Türkiye’nin her yerinden hasta çekeceklerini ifade eden Tatlıoğlu, "En büyük projelerimizden birisi de kırsal turizm. Yeni yaşam alanları inşa edeceğiz, hobi bahçeleri yapacağız. Şehirde boğulanların hepsini buraya çekmek istiyoruz. Doğanın içinde yeni yerleşim alanları yapmak istiyoruz. Valimizden ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan görüş aldık. Akademik odaların da görüşlerini alacağız. 5 alan tespit ettik. Burası için 2 bin talep var. Biz bu talepleri 700 metrekare alan arasına tek katlı ev yapacağız. Tavuk, inek, at koyacağız. Yer sahipleri ile görüştük. Ucuz da pahalı da satmayacağız" şeklinde konuştu.

Gençlere ve kadınlara önem verdiklerini vurgulayan Tatlıoğlu, ilçede yeni bir hayvan barınağı inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<