banner359

Belediyeden Arıcılara Destek

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, arıcılık faaliyetine destek vereceklerini söyledi.İlçedeki arıcıların bir araya geldiği aylık toplantı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Uzman arı yetiştiricisi Halil Bilen’in...

01 Aralık 2015 Salı 19:23
Belediyeden Arıcılara Destek
Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, arıcılık faaliyetine destek vereceklerini söyledi.
İlçedeki arıcıların bir araya geldiği aylık toplantı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Uzman arı yetiştiricisi Halil Bilen’in koordinatörlüğünde yapılan toplantıda arıcılık uygulamaları ile ilgili bilgiler verilirken, arıların kış bakımı ve hastalıklara karşı ortak mücadele konusu ele alındı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, arıcılarla sohbet ederek, meselelerini dinledi. Arıcılık faaliyetlerinin arttığı ilçede bu alana dönük yeni proje ve hizmet ihtiyacının doğduğunu belirten Başkan Kurtulan, "375 kayıtlı arıcı var. Arıcılık konusunda geçmiş yıllarda İŞ-KUR ortaklığında mesleki eğitim kursları düzenledik. Bir çok kursiyer sertifikalı ve daha bilinçli olarak bu işi yapmaya başladı. Bu kursları tekrar gündeme alacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi de arı yetiştiricilerinin kovan, körük, altlık ve elbise desteğine kadar bir çok ihtiyacını karşılıyor. Arıcıların bizden bazı talepleri oldu, bunları değerlendireceğiz. Arıcılık ve bal üretiminin arttığı bir Mustafakemalpaşa herkes için bir kazançtır. Sürdürülebilir kalkınma noktasında üreticinin gelirini arttırıcı her çalışmaya desteğimizi vermeye hazırız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<