banner359

BTSO’dan Bir Rekor Daha

Türkiye’de oda ve borsalara rol model olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 1,5 yılda 2 bine yakın firma 44 fuarı ziyaret ederek, 275 bin kilometre yol kat etti.Eylül ve Ekim aylarında 3 fuar için uçak...

30 Ağustos 2015 Pazar 11:43
BTSO’dan Bir Rekor Daha
Türkiye’de oda ve borsalara rol model olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 1,5 yılda 2 bine yakın firma 44 fuarı ziyaret ederek, 275 bin kilometre yol kat etti.
Eylül ve Ekim aylarında 3 fuar için uçak kaldırmayı hedeflediklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursalı KOBİ’leri dünya arenasında daha etkili bir oyuncu olmasını hedeflediklerini söyledi.
BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesine yeni fuar organizasyonlarıyla devam ediyor. BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile firmaları dünyaca ünlü fuar organizasyonlarına taşımayı başardı. BTSO ve KOSGEB’in destekleriyle artık dünyadaki gelişmeleri daha rahat takip edebilen Bursalı firmalar, proje sayesinde sektörlerinde dünya markası olma yolunda daha emin adımlar atıyor. Küresel Fuar Acentesi kapsamında Bursalı firmaların 1,5 yılda kat ettiği mesafe ise dikkat çekiyor. Fuar organizasyonuna katılan 2 bine yakın firma, 18 ay içinde 275 bin kilometre yol kat etmeyi başardı. Bu rakam, Türkiye’deki oda ve borsalar arasında önemli bir rekor olma özelliğini de taşıyor. Bursalı firmaların ufkunu açmak ve ihracat kapasitesini arttırmak için projelerini geliştiren BTSO, fuar organizasyonları sayesinde Bursalı firmalara dünyayı 7 kez tur atmış oldu. BTSO üyeleri, 1,5 yılda Çin’den ABD’ye Almanya’dan Dubai’ye 10’dan fazla ülkede bulunan fuarlara çıkarma yaptı. Bursalı işadamları, Küresel Fuar Acentesi kapsamında 2014 yılında 23, 2015 yılının ilk 6 ayında 21 olmak üzere toplamda 44 fuarı gezme imkanı yakaladı. Özel organizasyonlar ile üyelerini dünya ile buluşturan BTSO, 2015 yılında da fuarlarına devam edecek. Bursalı firmalar, fuarlara katılmak için kfa.btso.org.tr adresinden başvuru yaparak fuarlara katılabiliyor.
“FİRMALAR ARTIK DÜNYAYI TANIYOR”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile kent ekonomisine dinamik kazandırdıklarını anlattı. Bursa iş dünyasını dünyaca ünlü firmalarla bir araya getirdiklerini ifade eden Burkay, “Hedefimiz, Bursalı KOBİ’lerimizin ufkunu açmaktır. Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde Bursalı birçok firma yurt dışı tecrübesi kazanıyor. Bazı iş adamlarımızın projemiz sayesinde ilk defa pasaport çıkarttığını görüyoruz. Fuarlara giden firmalar, yeni iş bağlantıları ile Bursa’ya dönüyor. Hedefimiz, iş dünyamızın ihracatını ve üretimini daha da arttırmaktır” dedi.
3 FUAR İÇİN UÇAK KALDIRILIYOR
Başkan Burkay, Bursalı firmalar için eylül ve ekim ayında düzenlenecek 3 fuar için özel bir hazırlık içinde olduklarını söyledi. Burkay, Fransa’da 13-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Texworld, 14-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Premiere Vision ve 05-08.10.2015 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan EMO Fuarı için uçak kaldırmayı planladıklarını söyledi. Başkan Burkay, sektör temsilcilerini Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen fuarlara katılmaya davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<