banner359

BTSO’dan tekstil ihracatına güç katacak bir hamle daha

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (UR-GE) kapsamında ev tekstili sektörü temsilcilerini, 26 ülkeden gelen 200’e yakın iş dünyası temsilcisiyle buluşturdu.Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu...

22 Mart 2017 Çarşamba 14:13
BTSO’dan tekstil ihracatına güç katacak bir hamle daha

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (UR-GE) kapsamında ev tekstili sektörü temsilcilerini, 26 ülkeden gelen 200’e yakın iş dünyası temsilcisiyle buluşturdu.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, Ticari Safari Projesi ile yeni bir organizasyona daha imza attı. Bursalı firmaların rekabetçiliğini ve ihracatını artıran UR-GE projeleri kapsamında, ev tekstili sektörü temsilcileri yabancı alım heyetleri ile bir araya geldi. Tekstil UR-GE Projesi ile ‘BURTEX’ markası altında bir araya gelen ev tekstili firmaları, 26 ülkeden 200’ü aşkın yabancı alım heyetiyle iş bağlantıları kurmanın yollarını aradı. Merinos AKKM’de iki gün boyunca sürecek organizasyonun açılışına katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tekstil sektöründe dünyanın en önemli markalarından olan Türkiye’nin dış ticaret hacmini artıracak organizasyonlara devam ettiklerini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı ile birlikte devam eden UR-GE projelerinin KOBİ’lerin dünyaya açılmasına büyük ivme kattığını ifade eden Başkan Burkay, “BTSO olarak kentimizin ve ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşması için firmalarımızın ihracat kabiliyetini artırmasını sağlıyoruz. Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve UR-GE projeleri de firmalarımızın dünyaya açılması için büyük bir fırsat” dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 50’yi aşkın ev tekstili firmasının stant açtığı alım heyeti organizasyonunda Bursalı firmaların koleksiyonlarını dünyaya tanıtma imkanı yakaladığını belirtti. Alım heyeti organizasyonlarının Bursa’nın ve Türkiye’nin dünyadaki imajına da olumlu yönde katkı sağladığını ifade eden Başkan Burkay, “Alım heyeti programı sayesinde ülkelerinde söz sahibi olan nitelikli yabancı alıcılar, ürünlerimizin kalitesini yerinde inceleme imkanı yakalıyor. BTSO olarak sektörümüzün ihracatına güç katacak programlarımızı sürdüreceğiz. Alım heyeti organizasyonumuza katılan tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, organizasyonun ev tekstili sektöründe güzel bir ticaret atmosferi oluşturduğunu ifade ederek, etkinliğin Bursa ve Türkiye ihracatını hareketlendireceğini ifade etti.

Organizasyona katılan yabancı alıcılar da alım heyeti programının verimli geçtiğini söyledi. Lübnan’dan Bursa’ya gelen iş insanı Rachid Kebbi, Bursa’ya her yıl geldiğini belirtti. Bursa’nın kalitesini ve üretim potansiyelini yakından takip ettiğini kaydeden Kebbi, “BTSO’nun daveti üzerine Çin’e gerçekleştireceğim programımı iptal ettim. Tekstilde Bursa’nın kalitesinin çok iyi olduğunu biliyorum. Buradan yeni işbirlikleriyle ülkeme döneceğim” diye konuştu.

Fuara Rusya’dan gelen Panchekov Mikhail ise yaklaşık 10 yıldır Bursalı firmalarla ticaret yaptığını belirterek, “Rus firmalar, Bursa ve Türkiye’nin tekstildeki gücünün farkında. Alım heyeti organizasyonunun da Bursa ile işbirliğimizi güçlendireceğini umuyorum. Burada çok güzel bir etkinliğe imza atıldığını gördük. Gerçekleştireceğimiz ikili iş görüşmeleriyle Rusya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi daha da artacaktır” diye konuştu.

Programa Fas’tan katılan Khalid Boumlik ise firma olarak Çin ile ticaretinin yoğun olduğunu belirterek, “Bursa’nın kalitesine hayran kaldım. Artık bundan sonra Türk ürünlerine ağırlık vereceğim” ifadelerini kullandı.

Fuara Rusya, Fas, Tunus ve Ürdün başta olmak üzere Lübnan, Yunanistan, Cezayir, Filistin, Azerbaycan, Libya, Mısır, Gana, Güney Afrika, Kazakistan, Ukrayna, Peru, Sudan, Sırbistan, BAE, İsrail, Makedonya, Katar, Kıbrıs, Kuveyt, Moldova ve Avusturya’dan önemli iş insanları katıldı. İki gün boyunca Merinos AKKM’de düzenlenecek alım heyeti organizasyonunun ardından 24 Mart Cuma günü yabancı alım heyetleri, Ticari Safari Projesi kapsamında BUTTİM’de faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<