banner359

Bulgaristan İle Ekonomik İlişkiler Güçleniyor

Bulgar Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti.

03 Ekim 2015 Cumartesi 15:18
Bulgaristan İle Ekonomik İlişkiler Güçleniyor
Bulgar Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
RUMELİSİAD’la kardeşlik protokolü imzalayan ve iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin daha da artması maksadıyla faaliyetler yürüten Bulgar Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ı ziyaret etti. Filibe merkezli derneklerine Bulgar ve Türk işadamlarının üye olduğunu dile getiren Koleva, iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli rol oynadıklarını kaydetti. Bursa’ya geldiğinde kendini evinde gibi hissettiğini dile getiren Koleva, sıcak ev sahipliği sebebiyle Başkanvekili Karlık’a teşekkür etti.
Bulgaristan ve Türkiye’nin 100 yıllarca aynı kaderi paylaşan iki kardeş ülke olduğuna değinen Karlık ise, uzun yıllardan beri gelen kardeşliğin meyvelerinin bu tür ekonomik işbirlikleriyle alınabileceğini ve bunun her iki ülke açısından da önemli kazançlar sağlayacağını vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak başta Bulgaristan olmak üzere bütün Balkan coğrafyasında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini, bölge halkının mutluluğu için yatırımlarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
Karlık, anısına Koleva’ya Yeşil Türbe’nin seramik maketini hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<