Bursa’da ulaşıma zam

Bursaray’da Tam Bilet 2,60 Tl, İndirimli 1,85 Tl Olurken, 65 Dakika Olan Aktarma İndirimi Süresi İse 90 Dakikaya Çikarildi.

15 Kasım 2016 Salı 18:00
Bursa’da ulaşıma zam
Bursa’da toplu ulaşım fiyatları yeniden belirlendi. Bursaray’da tam bilet 2,60 TL, indirimli 1,85 TL olurken, 65 dakika olan aktarma indirimi süresi ise 90 dakikaya çıkarıldı.
Bursaray’ın Görükle, Emek ve Kestel hatları, şehir içi tramvay ve yeni hat yatırımlarının yanı sıra mevcut otobüslerin sürekli yenilenmesi sebebiyle maliyetlerin arttığı bildirildi. UKOME kararıyla toplu ulaşım ücretlerinde yeni düzenleme yapıldı. Yapılan tarfiye göre Bursaray’ın 39 kilometre uzunluktaki hattında tam 2.25 olan tam fiyat 2,60 TL’ye, 1.50 TL olan indirimli fiyat ise 1,85 TL’ye çıktı. Buna rağmen kilometre başına en uygun fiyat tarifesinin Bursa’da uygulandığı belirtildi.
Burulaş’tan yapılan açıklamada, ayrıca 1-5 istasyon ve 5-17 istasyon için de farklı tarifeler uygulandığı, aktarma indirimi süresinin 65 dakikadan 90 dakikaya çıkarıldığı, aktarma tenzilatından yararlanamayan tek bir yolcunun bile kalmamasının hedeflendiği belirtildi.
İndirimli abonman kartlarına zam yok
Bu arada halen 95 TL olan şehir içi abonman indirimli tarifesi ile 115 TL olan ilçeler arası abonman indirimli tarifesinde yarı yıl tatiline kadar herhangi bir ücret artışı olmayacak.
Öte yandan Bursalılara sabit fiyatla sınırsız ulaşım imkanı sunan aylık tam abonman kartlarının fiyatı 160 TL’den 175 liraya yükseldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<