banner359

Bursalı tekstilciler Fransızlarla iş birliği masasında

BTSO ve KOSGEB destekleriyle düzenlenen fuar organizasyonuna katılan Bursalı tekstilciler, Türk tekstil sektörünün dünya pazarlarındaki payını artırmakta kararlı.Premiere Vision ve Texworld gibi sektörün küresel çaptaki oyuncularının ağırlandığı...

09 Şubat 2017 Perşembe 12:32
Bursalı tekstilciler Fransızlarla iş birliği masasında

BTSO ve KOSGEB destekleriyle düzenlenen fuar organizasyonuna katılan Bursalı tekstilciler, Türk tekstil sektörünün dünya pazarlarındaki payını artırmakta kararlı.

Premiere Vision ve Texworld gibi sektörün küresel çaptaki oyuncularının ağırlandığı fuarlara katılarak iş bağlantılarını güçlendiren BTSO üyeleri, ikili iş görüşmeleriyle de sektörün ihracatına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor. Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan ikili iş görüşmeleri toplantısına BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Bursa iş dünyası temsilcileriyle Türk- Fransız Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder, Lille Ticaret Odası temsilcileri, Paris Yatırım Ajansı yetkilileri, Fransız tekstil firmaları yöneticileri ve İş Bank’ın Paris temsilcileri katıldı.

İsmail Kuş, Bursa’nın tekstil sektöründe Türkiye’nin başkenti olduğunu ifade etti. Sektörün gücünü ve potansiyelini artırmak adına başta Küresel Fuar, Ticari Safari ve Ur-Ge olmak üzere çok önemli projeleri bütün hızıyla sürdürdüklerini belirten İsmail Kuş, “Bursa’nın 2016 ihracatındaki yüzde 11’lik artışta bu projelerimizin de önemli payı var. Bursalı 575 firma Fransa ile ihracat yapıyor. Bursa’da 60’a yakın Fransa sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Bursa’dan Fransa’ya ihracatımız 557 milyon dolar iken, ithalatımız ise 339 milyon dolardır. Fransa pazarı bizim için büyük önem taşıyor. Ülkemizin ve kentimizin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda dünya tekstil modasının kalbinin attığı Fransa pazarında rolümüzü artırmak istiyoruzr” dedi.

Türk - Fransız Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder, Fransa pazarının Türk tekstil sektörü için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<