banner359

Butgem Artık Bir Dünya Markası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen...

07 Ekim 2015 Çarşamba 12:21
Butgem Artık Bir Dünya Markası
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen meslek beceri konferansında dünyaya örnek proje olarak gösterildi.
Bursa iş dünyasına nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına büyük fayda sağlayan BUTGEM, dünya çapında da rol model olmaya devam ediyor. BTSO’nun liderliğinde her geçen sene eğitim programını yenileyen ve kapasitesini güçlendiren BUTGEM, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uzmanları tarafından Hindistan’da dünyaya örnek gösterildi. UNDP kapsamında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de mesleki beceriler konferansı düzenlendi. Konferansa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa katıldı.
Türk iş dünyasının önde gelen kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin de katıldığı programda BUTGEM, Bursa’nın gururu olmayı başardı. Programda, mesleki eğitimde potansiyeli ve gücü ile yeni projeler ve eğitim çalışmalarına imza atan BUTGEM’in çalışmaları anlatıldı. Dünyaca ünlü eğitim kurumları, BM uzmanları ve birçok ülke, BUTGEM’in çalışmalarına hayran kaldı.
HİNDİSTAN’A İLHAM KAYNAĞI OLDU
BUTGEM, bu toplantı ile aynı zamanda Hindistan’da vasıflı iş gücünün yetiştirilmesi ve işsiz gençlerinin istihdam edilmesi konusunda da ilham kaynağı oldu. Ziyaret sayesinde BTSO, Hindistan-UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (IICPSD) ile mesleki beceri geliştirme alanında işbirliğini de güçlendirdi. Bu iş birliğini sayesinde de Hindistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin mesleki eğitim alanında gelişmesi sağlandı.
İlker Duran, mesleki eğitim alanında model alınan BUTGEM’in çok sayıda ülke tarafından beğenildiğini kaydetti. Bursa sanayisinin vasıflı personel ihtiyacını karşılamak ve işsiz gençleri meslek sahibi yapmak maksadıyla hizmet veren BUTGEM’in dünya çapında marka haline geldiğini belirten İlker Duran, “Mesleki eğitim alanında BUTGEM’in gücünü Hindistan’da bir kez daha gördük. Ciddi işbirliği teklifleri aldık. Bu Bursa için gurur verici bir olaydır. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye, gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerini örnek alır, onların uygulamalarını ülkemizde uygulardı. Şimdi artık bu dönem sona erdi. Dünya, artık BUTGEM’i, yani Bursa’yı görüyor ve biliyor. BTSO’nun her zaman destek verdiği BUTGEM, artık sınırlarını aşmış, kabuğunu kırmıştır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<