banner359

Ceviz bahçesine kavun ekiyorlar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çiftçiler cevize yöneldi. Çiftçiler, ceviz ağaçlarının arasına kavun ekerek iki mahsul birden almayı hedefliyor.Yenişehir’de çiftçilikle uğraşan Hüseyin Enes İkiz, “Yıllardır hayvancılık ve tarım...

09 Şubat 2017 Perşembe 13:25
Ceviz bahçesine kavun ekiyorlar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çiftçiler cevize yöneldi. Çiftçiler, ceviz ağaçlarının arasına kavun ekerek iki mahsul birden almayı hedefliyor.

Yenişehir’de çiftçilikle uğraşan Hüseyin Enes İkiz, “Yıllardır hayvancılık ve tarım yapıyoruz. Toprağın verimli ve hava şartlarına uygun olması sebebiyle ceviz ağacı dikmeye karar verdik. İki sene evvel 35 dönüm üzerine bin adet chandler cinsi ceviz fidanı diktik. 2020 yılında tam verim alacağız. Şu anda tarlalarımızda bulunan ceviz ağaçlarının arasını sürüyoruz. Buralara da kavun ekeceğiz. Bu sayede bereketli topraklarımızdan aynı anda 2 mahsul alacağız” diye konuştu.

Yenişehir Ziraat Odası yetkilileri, son 5 yılda Yenişehir’de ceviz ekiminin 5 misli arttığını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<