Defne kurutma tesisi için tanıtım filmi çekilecek

Bursa’nın Karacabey ilçesinin Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan defne kurutma tesisi için tanıtım filmi çekilecek.200 üyeli olan Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından...

21 Ekim 2016 Cuma 14:39
Defne kurutma tesisi için tanıtım filmi çekilecek
Bursa’nın Karacabey ilçesinin Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan defne kurutma tesisi için tanıtım filmi çekilecek.
200 üyeli olan Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulan tesiste, 744 hektar alandan toplanan 3 bin ton defne işlem görüyor.Toplanan defneler, kozmetik ve ilaç sanayiinde kullanılıyor. TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, defne tesisini gezerek, “Defne tesisi, Kurşunlu Köyü Kooperatifi‘nin TKDK’dan aldığı hibe desteği ile 4 ay 25 günde kuruldu. 2015 yılının başında faaliyete geçen defne kurutma tesisi tam kapasite hizmet veriyor. 345 bin 684 liralık projenin 172 bin 842 liralık kısmı için TKDK’dan hibe alındı. TKDK hibe destekleri ile kurulan bu tesis hem kooperatif üyelerine kazanç sağlar iken hem de çevrede yaşayan insanlara iş imkanı sağlıyor. Bu tesis, Bursa da örnek proje olarak seçildi. Yakın bir tarihte proje ile ilgili bir tanıtım filmi çekilecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<