Dörtçelik Meslek Lisesi sanayiye 10 bin kalifiye eleman yetiştirdi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugüne kadar 6 sektörde 10 binin üzerinde kalifiye eleman yetiştirdi.1965 yılında eğitim öğretime başlayan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen sene...

02 Aralık 2016 Cuma 12:56
Dörtçelik Meslek Lisesi sanayiye 10 bin kalifiye eleman yetiştirdi
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugüne kadar 6 sektörde 10 binin üzerinde kalifiye eleman yetiştirdi.
1965 yılında eğitim öğretime başlayan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen sene 50. kuruluş yıldönümünü kutladı. Bugüne kadar 10 binin üzerinde öğrenci mezun eden okul, İnegöl sanayiinin kalifiye eleman sıkıntısına en fazla çare bulan eğitim yuvalarından bir tanesi. Makine parkurunu hayırseverlerin yardımıyla her geçen yıl yenileyen okul, birinci sırada tercih edilen bir okul haline geldi.
2016-2017 eğitim ve öğretim yılı sonunda 500’e yakın mezun vereceklerini belirten Müdür Tayyip Ali Demir, “İnegöl sektörünün 6 alanında kalifiyeli eleman yetiştirmekteyiz. Bunlardan Mobilya İç Dekorasyon Tasarım Alanı, Metal Teknoloji Alanı, Elektrik Elektronik Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojisi Alanı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı olmak üzere 6 alanda sektöre kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Özellikle bu sene mobilya bölümünden tasarım dalının öğrencileri Mobiliyum AVM içerisinde tahsis edilen alanda haftanın iki günü staj yapıyor. Sınıf ortamında işledikleri dersi orada uyguluyorlar. Mobilya AVM içerisinde 200 mağaza var. Oraya gelen misafirler de öğrencilerimizi görmüş oluyor. Yani yarın bir gün orada keşfedilirlerse, ilerisi için çok daha iyi yerlere gelebilirler. Bunu geçen sene uyguladık ve bu sene de devam ediyoruz” diye konuştu.
Demir, “Bakanlığımızın özellikle üzerinde durduğu okul-sanayi işbirliği İstanbul modeli adıyla bir protokol var. Biz 4 alanda sanayi sektörümüz ile bunu protokol haline getirdik. Mobilya alanında ve özellikle de döşeme alanı üzerinde öğrencilerimiz fabrikalara gidecek. Orada sektörle iç içe, el becerilerini sanayiye taşıyacaklar. Yine bu protokol kapsamında metal, elektrik ve makine alanlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<