banner359

Fıat Egea Testten Geçti, "Sınıfının En İddialı Otomobili"

Fıat Egea Testten Geçti (foto Kaynak: Fıat Resmi Web Sitesi)

26 Nisan 2016 Salı 19:18
Fıat Egea Testten Geçti, "Sınıfının En İddialı Otomobili"
Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretilip dünyaya satılan Fiat Egea, Otohaber yazarı Koray Kodal tarafından test edildi. Kodal, Egea’ya tam puan verdi.
Fiat Egea’nın 1.6 benzinli E-Torq motora sahip, otomatik şanzıman 6 ileri vitesli versiyonu Otohaber yazarı Koray Kodal, tarafından test edildi. Daha çok sürüş ve teknik özelliklerin incelendiği testte Egea tam puan aldı. Tecrübelerini kaleme alan Kodal, şu ifadeleri yazdı:
"Fiat Egea’dan beklentiler büyük. Sedan pazarı olan Türkiye’de Fiat markası uzun yıllar Linea ile temsil edilirken, ikinci bir sedan olarak gelen Egea ile ilgili ilk intibalar iyi. İlk test konuğumuz 1,6 litrelik dizel motorlu Egea olurken, aileye sonradan eklenen 1,6 litre benzinli motor ve otomatik şanzıman ikilisi ikinci konuğumuz oldu. Sade kabini, başarılı ergonomi ve tatminkar malzeme kalitesiyle şekillenmiş. Birçok rakibinde turbo besleme ve daha küçük silindir hacimli motorların tercih edilmesine rağmen, Egea’da daha geleneksel ve kimilerince daha sorunsuz olarak görülen atmosferik 1,6 litre motora yer verilmiş. 110 HP’lik motor üst devirlerde canlanıyor. Şehir içinde, otomatik şanzımanın desteğiyle, zayıf alt devirler büyük bir sıkıntı yaşatmıyor. Daha atak olmasını beklediğiniz anlarda gaz pedalına daha fazla bastığınızda ise doğal olarak yakıt tüketimi olumsuz etkileniyor. Fabrika verilerine göre ortalama 6,3 lt/100 kilometre olan tüketim test ölçümlerinde 8,6 lt/100 kilometre olarak kayda geçti. Bu rakam şehir içi kullanımı ve yoğun trafikte 10 lt/100 kilometre seviyesine ulaşıyor. Geleneksel tork konvertörlü olan 6 ileri vitesli otomatik şanzıman vites geçişlerinde sarsıntı yaşatmıyor. Zamanında gerçekleşen vites değişimleri de sürüş kalitesini arttırıyor. Manuel olarak vites tercih etmek istenildiğinde ise vites kolunu sola doğru çekip manuel vites değişimine başlanabiliyor. Vites kolu ileri hareket ettirildiğinde vites küçültürken, geriye doğru harekette vites büyütülebiliyor. Genel olarak baktığımızda Egea’nın bir bütün olarak değerlendirildiğinde sınıfının en iddialı modellerinden biri olduğunu söylemeliyiz. Ortalamayı yakalayan sürüş kalitesi, güvenliği ve donanımıyla tatminkar bir paket sunan otomobil, fonksiyonel yapısıyla da göz dolduruyor. 1,6 litre atmosferik benzinli motor ve otomatik şanzımanın asıl amacı konfor. Bu görevi de başarıyla yerine getiriyorlar. Konu yakıt ekonomisi ve hızlanma performansına geldiğinde ise daha iddialı ve verimli rakiplerinin olması rekabette fiyatıyla öne çıkmasını sağlıyor".

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<