banner359

Geleceğin Tasarımcıları Butgem’de Yetişiyor

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Eğitim Vakfı Bünyesinde Faaliyet Gösteren Bursa Tasarım Ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (butgem) Geleceğin Tasarımcılarını Yetiştiriyor.

01 Eylül 2015 Salı 11:14
Geleceğin Tasarımcıları Butgem’de Yetişiyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) geleceğin tasarımcılarını yetiştiriyor.
Türkiye’de mesleki eğitim konusunda rol model olan BUTGEM, yaz dönemlerinde de çocuklar için önemli kursları hayata geçiriyor. Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı uzmanlarından tam not alan BUTGEM, yaz kursları ile kente ve ülkeye daha fazla değer katan bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. BUTGEM, düzenlediği kurslar ile öğrencilere, ‘Telden Araba’, ‘Maket Robot’, ‘Genç Mekanisyen-Ahşap Oyuncak’ ve ‘Origami-Kağıt Sanatları’ uygulama eğitimleri veriyor.
9-13 yaş arası çocuklara 15’er kişilik gruplar halinde verilen eğitimlere öğrencilerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Bu sene 4 farklı kategoride verilen 7 eğitim programı ile birlikte kurslardan yararlanan öğrenci sayısı 255’e ulaştı. Geleceğin tasarım odaklı mühendisi olma yolunda ilk tohumların atıldığı kurslara 7 yılda yaklaşık bin 300 öğrenci katıldı. Söz konusu eğitimler ile öğrencilerin özgüvenleri artarken, aynı zamanda tasarım ve üretim bilgisi de gelişiyor.
Minik öğrencilere, bir haftalık program süresince kahvaltı yapmanın önemi, düzen, tertip, grup ve bireysel çalışma, tasarım bilinci, atasözleri, deyimler, iş güvenliği kuralları, iş elbisesi kültürü ve proje mantığı konularında bilgiler kazandırılıyor.
BUTGEM’de şimdiye kadar 700’ü aşkın kurs programı düzenlenirken, bu programlardan binlerce kursiyer faydalandı. Geçtiğimiz aylarda BEBKA’dan 1.6 milyon liralık destek alarak kapasitesini arttıran merkez, yeni eğitim ve öğretim döneminde de farklı alanlardaki ücretsiz eğitim programları açarak, nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<