banner359

Güvenilir Palet Kullanın Lojistik Maliyetini Düşürün

Ürünlerin sevkiyatında kaliteli ahşap palet kullanmak lojistik maliyetlerini düşürüyor. İlk kez 1961 yılında üretilen ve dünyanın en güvenilir ahşap palet markası olan EPAL paletler, sağlamlık ve yüksek kalite standartlarının yanı sıra...

31 Temmuz 2015 Cuma 17:20
Güvenilir Palet Kullanın Lojistik Maliyetini Düşürün
Ürünlerin sevkiyatında kaliteli ahşap palet kullanmak lojistik maliyetlerini düşürüyor. İlk kez 1961 yılında üretilen ve dünyanın en güvenilir ahşap palet markası olan EPAL paletler, sağlamlık ve yüksek kalite standartlarının yanı sıra ikinci el piyasası ile firmalara çözüm ortağı oluyor.
Avrupa Palet Üreticileri Birliği’nin (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi olan Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) Başkanı Akın Balcıoğlu, sevkiyat sırasında kullanılan ahşap paletlerin güvenilir firmalardan alınmasının önemine dikkat çekti. Balcıoğlu, EPAL markalı ahşap paletlerin 1961 yılından beri, sadece EPAL tarafından üretim lisansı verilen firmalarca üretilebildiğini ve dünya genelindeki ahşap palet standartlarının büyük bölümünün de EPAL tarafından geliştirildiğini söyledi.
Derneğin İzmir Fol Kart Towers’teki merkezinde önceki gün düzenlenen yönetim kurulu toplantısında kalitesiz ahşap paletlerin sebep olduğu sorunlar görüşüldü. Toplantı sonrasında açıklama yapan EPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, ahşap paletlerin ölçü, ağaç cinsi, çivi, sağlamlık ve ısıl işlem standartlarına sahip olması gerektiğine dikkat çekti. Ahşap paletlerin ilk kez İkinci dünya savaşı sırasında askeri amaçla kullanıldığını söyleyen Akın Balcıoğlu, “1950’li yıllarda sivil hayatta da kullanılmaya başlayan ahşap paletlere 1961 yılında Almanya’da kurulan EPAL bazı standartlar getirdi. O tarihten bugüne kadar sürekli gelişen bu standartlar ürün sevkiyatında güvenin adresi haline geldi” dedi.
Balcıoğlu, EPAL’in tüm dünyada gerekli koşulları sağlayan firmalara üretim izni verdiğini belirterek, “EPAL üretim lisansı alan firmalar derneğimizin üyesidir. Bu firmalar, bağımsız denetim kuruluşlarınca üretimleri sırasında sürekli haberli veya habersiz denetimler tabi oluyorlar. Standartlara uymayan firmalar önce uyarılıyor gerekirse lisansı iptal ediliyor” dedi.
LİSANSLI FİRMALARI TERCİH EDİN
EPAL Palet üretme izni olan firmaların güncel halinin www.tepal-epal.com internet sitesinde yer aldığını vurgulayan Akın Balcıoğlu, bu firmaların dışında kalan firmaların ürettikleri ahşap paletlere güvence veremediklerini de söyledi. Üyeleri olan firmaların EPAL’in üretim standartlarına sahip olduğunu da vurgulayan Balcıoğlu, “Palet kullan firmalara önerimiz internet sitemizden güncel üye listemizi kontrol etmeleridir. Unutulmasın ki, lisansız üretim yapan firmalardan alınan ahşap paletler bir dizi soruna yol açıyor. Ürünler gümrüklerden geçmeyebiliyor, firmalar depolarına almayabiliyor, sevkiyat sırasında kırılan ahşap paletler taşıdıkları ürüne zarar verebiliyor veya ikinci elde değer bulmayıp üstelik bertaraf için ücret ödenmek zorunda kalınabiliyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<