banner359

İnegöl Belediyesi, Modef Hisselerini İmos’a Devretti

İnegöl Belediyesi, İBEFTAŞ kanalıyla yüzde 40’ına sahip olduğu MODEF hisselerini İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS)’a devretti.MODEF artık, İMOS, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Mobilyacılar Odası tarafından yönetilecek....

02 Ekim 2015 Cuma 11:04
İnegöl Belediyesi, Modef Hisselerini İmos’a Devretti
İnegöl Belediyesi, İBEFTAŞ kanalıyla yüzde 40’ına sahip olduğu MODEF hisselerini İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS)’a devretti.
MODEF artık, İMOS, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Mobilyacılar Odası tarafından yönetilecek. MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin yüzde 40’lık MODEF hissesinin 510 bin TL bedelle İMOS’a devredildiğini açıkladı.
Aktaş, “MODEF’teki İnegöl Belediyesi’nin İBEFTAŞ kanalıyla hisseleri olan yüzde 40’lık hissenin devri ile alakalı bir araya geldik. Bizim buradaki varlık sebebimiz şahsi mülkiyetimiz değil, kurum adına burada temsilciyiz. Mobilyacılıkla alakalı tecrübelerimiz var. Oradaki tecrübelerimizi buraya yansıtmaya çalıştık. Bugünden sonra da bu işin gönüllüsü olacağız. Haziran sonu itibariyle yaptığımız 3 aylık görüşme sürecinde bugün geldiğimiz noktada 510 bin TL bedelle 31 Aralık 2015 tarihinden başlamak kaydı ile 31 Aralık 2016’ya kadar 7 ayrı ödeme ile bununla alakalı taksitlendirmeye gittik ve İMOS’a bu hisseleri devrettik. Bu bedel bilirkişinin belirlediği en düşük bedeldi. Belediye bunu niçin bedava devretmiyor denebilir ama burada bir değer var, belirli aktifler var. Bunun kanunen devredilmesi mümkün değil. Bu benim şahsi param değil. İBEFTAŞ şirketinin bir hissesi. Biz vade yapmayız, nakit olur demeden de arkadaşlarımıza kolaylık olsun diye böyle bir vadelendirmeye gittik. Bundan sonraki süreçte bununla alakalı sevk ve idare başlayacak” dedi.
2015 EXPO İLE ALAKALI TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
2015 EXPO ile alakalı tüm hazırlıkları yaptıklarını anlatan Aktaş, “Çok heyecanlıyız. Şu ana kadar tamamen belediye, İTSO ve Mobilyacılar Odası üzerinden yürüdü. Bu sene ekstra bazı değişikliklerimiz var, 350 bin civarında bir bedel daha harcadık. Ne yaptık? Havaalanlarını kullandık. Yurtdışında 480 milyon nüfusu kapsayan bir interlandda farklı Arap kanallarıyla anlaşma yaptık, yurtdışı reklamlarına başladık. Bu 2’sinin bedeli yaklaşık 350 bin TL civarındadır. Bu yerleştirmeleri, anlaşmaları yaparken, burada gördüğünüz hazirun ile bu işlere karar verdik. Şükürler olsun bugün ağız tadıyla iş ve işlemleri gerçekleştirdik. Ben kanun gereği 2. OSB’nin yönetim kurulu üyesi ve başkan vekiliyim. Uzun bir süre başkanlık da yaptım. Nihayetinde kuruluşundan bugüne kadar 9,5 yıldır değişmeyen tek yöneticisi de benim. Bizim bu görevimiz de kanun gereğidir. İnşallah bir gün orası da özerklik kazanacak ve oradaki sanayici arkadaşlarımızdan yönetim kurulu belirlenecek, sevk ve idare edecekler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<