banner359

İnegöl esnafına yapılandırma semineri

04 Ekim 2016 Salı 12:12
İnegöl esnafına yapılandırma semineri

 İnegöl'de, Esnaf Odası üyelerine yapılandırma anlatıldı.
Esnaf sarayındaki toplantıda konuşan Bursa Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Nazmi Saraçoğlu, yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi halinde taksitlendirme hakkının kaybedileceğini söyleyerek, “Yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin ödenmemesi, taksitlendirme süresinde tahakkuk edecek cari ay prim borçlarının; bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de taksitlendirme hakkı kaybedilecektir” dedi.
Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Mehmet Tarık Törer ise, “Kanun birçok kuruma olan borçlara ilişkin ödeme kolaylığı getiriyor. Maliye Bakanlığı’nın takip ettiği amme alacaklarından gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezaları, askerlik, seçim ve nüfus para cezalan, Karayolu Taşıma Kanunu´na göre kesilen cezalar, kara yolu geçiş para cezaları, öğrenim kredi borçları, ecrimisiller, haksız destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, RTÜK idari para cezaları kanun kapsamına girmektedir. Yukarıda belirtilen amme alacakları için esas alınan tarih 30 Haziran 2016 olup, vergiler için bu tarihten önceki vergilendirme dönemleri kapsama girmekte beyannameli mükellefiyetlerde ise bu tarihten önce verilmesi gereken beyannameler kapsama alınmaktadır. Dolayısıyla 2016/07 döneminde ödenecek motorlu taşıtlar vergisi ikinci taksiti ile aynı dönemde ödenecek gelir vergisi ikinci taksitleri ise kanun kapsamına girmemektedir. Yine 30 Haziran 2016 tarihinden önceki tespitlere ilişkin olarak kesilen veya kesilecek olan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları kanun kapsamında bulunmaktadır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<