banner359

İSGİP projesi tanıtıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, İTSO tarafından düzenlenen seminerde, sanayicilere, "İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi" (İSGİP) anlatıldı.Seminere İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ile bazı firmaların...

24 Eylül 2016 Cumartesi 14:47
İSGİP projesi tanıtıldı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, İTSO tarafından düzenlenen seminerde, sanayicilere, "İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi" (İSGİP) anlatıldı.
Seminere İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ile bazı firmaların yetkilileri katıldı. İnegöl’ün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Metin Anıl, "Çalışan sayımız hızla artıyor. Aynı şekilde Türkiye’de bazı yerleşim yerleri de İnegöl paralelinde büyüyerek çalışmalarını sürdürüyor. Çalışan sayılarımız arttıkça, fabrikalarımız ve işletmelerimiz geliştikçe iş güvenliği de önemli faktörlerden biri olarak önümüze geliyor. Bir sanayici, yatırımcı, işadamı fabrika yapmakla, makine koymakla, hammadde bulmakla, hammaddeden ürettiği mamulü satmakla, bunun parasını tahsil etmekle mükellef gibi görünüyor ise de, çalıştırdığı personelinin güvenliğini sağlamaktan da mesuldür. Son yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konunun üzerinde duruyor ve çalışan işçilerimizin güvenliğini de işverenlere yüklüyor. Ben de bir işveren olduğum için bu yükün ne kadar ağır olduğunu yakinen biliyorum. Çalışan arkadaşlarımıza daha güvenli, daha hijyenik ve temiz ortamlarda, bir insana yakışır şekilde çalışma ortamları hazırlamak biz işverenlerin görevidir. Gönül istiyor ki işletmelerimiz sıfır kazayla üretimlerini sürdürsünler ve çalışanlarımız da sıfır riskle işlerini yapsınlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 3 Ağustos 2015 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Geliştirme Projesini (İSGİP) sanayicilerin önüne koydu ve bunu uygulamaya başladılar. Bu proje ile alakalı pilot bölgeler seçtiler. Bunlar Ankara, Kocaeli, Bursa, Uşak ve Konya olarak belirlendi. Bursa ve Bursa’nın en büyük ilçesi olan İnegöl’de mobilya sektöründe çalışan yaklaşık 20 bin çalışanıyla pilot bölge olmayı hak etti” dedi.
İSGİP Proje Koordinatörü Coşkun Demirci, "Bu, işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliğinin iyileşmesi için başlatılan bir proje. Sadece Türkiye’de değil, dünyada bu böyle. Kendi risk analizini yapın, kaza olmadan önce tedbirinizi alın. Bizim kanunumuz bu mantık üzerine kurulmuş” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<