İthal ettiğimizi artık ihraç ediyoruz

Dünya’da sadece Amerika ve Almanya’nın ürettiği lazer rezonatörünü Bursa’daki yerli firmalar da üretmeye başladı. Daha önce ithal edilen rezanatör, artık Durmazlar ve Ermaksan firmaları tarafından üretilerek yurt dışına ihraç ediliyor.Bursa...

02 Aralık 2016 Cuma 09:33
İthal ettiğimizi artık ihraç ediyoruz
Dünya’da sadece Amerika ve Almanya’nın ürettiği lazer rezonatörünü Bursa’daki yerli firmalar da üretmeye başladı. Daha önce ithal edilen rezanatör, artık Durmazlar ve Ermaksan firmaları tarafından üretilerek yurt dışına ihraç ediliyor.
Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, Kalıp Avrasya, İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları Fuarı ile Otomasyon Fuarı, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde start aldı. Bursa firmalarından Ermaksan ve Durmazlar yüzde yüz yerli imkanlarla üretilen lazer rezonatörünü (lazerle metal kesme teknolojisi) fuara gelen yatırımcılara tanıttı. Dünyada sadece Amerika ve Almanya’nın yaptığı rezonatörü imal eden Türk firmaları, ürettikleri rezonatörü Avrupa ilkelerine ihraç etmeye başladı.
Rezonatöri daha evvel ithal ettiklerini belirten Ermaksan A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özkayan, "Türkiye’nin bu konularda ileri teknoloji açığını Ermaksan olarak biz kapatmış olduk. Artık kendi yaptığımız lazer makinelerinde de kendi rezonatörlerimizi kullanıyoruz. İthal makinelere oranla ciddi bir tasarruf var. Rezonatörlerde seri üretime geçerek Amerika’ya Almanya, Fransa, İngiltere’ye bu makineyi satıyoruz” şeklinde konuştu.
Rezonatörün yapımında ana teknolojinin makine içindeki diyotları yönlendiren çipler olduğuna dikkat çeken Özyakan, “Bu yatırımda rezonatörü yaparken öncelikli düşündüğümüz çipler. Biz Ermaksan olarak 35 milyon lira yatırım yaptık. Şimdi çipleri de üretiyoruz. Kristal büyütmeden başlayarak diyotların üretimini sağladık. Bu diyotlar savunma sanayi, medikal, endüstride kullanılan diyotlardır. Biz bunları Bursa’da üretiyoruz” dedi.
Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Bursa firması Durmazlar Makine de, Ar-Ge çalışmalarının ardından yazılımları, tasarımı ve modüler yapısı yerli olan 2 KW endüstriyelleşmiş yüksek güçlü fiber lazer rezonatörü üretti. Özellikle metal kesme işleme makineleri üreten ve bu alanda faaliyet gösteren firmalar, kesim ve kaynak işlemleri esnasında ihtiyaç duydukları lazer güce yerli üretimle ulaşabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<