Juniokids’e Avrupa’dan ‘Bronz’ etiket ödülü

Rekabet öncesi firmaların ihracatlarını artırmaya dönük olarak kümelenme faaliyetlerini hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) çalışmaları Avrupa tarafından da tescillendi. Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründeki ‘Juniokids’ markasına Avrupa Komisyonu Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası tarafından ‘Küme Mükemmeliyeti Bronz Etiketi’ ödülü verildi.

28 Mayıs 2017 Pazar 13:48
Juniokids’e Avrupa’dan ‘Bronz’ etiket ödülü

Rekabet öncesi firmaların ihracatlarını artırmaya dönük olarak kümelenme faaliyetlerini hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) çalışmaları Avrupa tarafından da tescillendi. Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründeki ‘Juniokids’ markasına Avrupa Komisyonu Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası tarafından ‘Küme Mükemmeliyeti Bronz Etiketi’ ödülü verildi.

Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe ‘Juniokids’ kurumsal markası adı altında Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projeleri (Ur-Ge) yürüten kümelenme grubunun ortaya koyduğu performans, Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası tarafından ‘Bronz’ etiketle ödüllendirildi. Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’deki üretimin yüzde 80’ini karşılayan Bursalı firmalar, küresel rekabette bir adım öne geçmek için BTSO çatısı altında kümelenme grubunda bir araya geldi. Kümelenme çalışmaları kapsamında geliştirilen projeler sonucunda kümelenme grubu Ekonomi Bakanlığından Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge) desteği almaya hak kazandı. 34 firmanın katılımıyla hayata geçen Ur-Ge projesinde yakalanan başarının ardından sektördeki ikinci Ur-Ge projesi de 39 firmanın bir araya gelmesiyle oluşturuldu. 11 eğitim, Güney Afrika, ABD ve Fas gibi 6 ayrı yurt dışı pazarlama faaliyeti, 4 ayrı alım heyeti organizasyonuna imza atan projeye katılan firmalar, ihracatlarında yüzde 116’lık bir artış yakaladı. ‘Juniokids’ kurumsal markası altında sağlanan bu başarı Avrupa’dan da ödüle layık görüldü. Avrupa’daki 350’den fazla kümenin faaliyetlerini, yapılarını ve yönetim analizlerini inceleyen Avrupa Birliğince Türkiye’de akredite edilen uzmanlar, Juniokids’e ‘Küme Mükemmeliyeti Bronz Etiketi’ ödülünü verdi. Bursalı firmaların bu başarısı Avrupa Komisyonunun Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (European Secretariat for Cluster Analysis-ESCA) tarafından verildi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün ortak çalışması olan Juniokids markasının sektörün dünyaya açılmasını sağladığını vurguladı. BTSO’nun bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe hayata geçirdiği kümelenme grubunun sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da rol model olduğunu ifade eden Burkay, Ekonomi Bakanlığının da destekleriyle yurt dışında düzenlenen alım heyeti ve fuar ziyaretleri sayesinde Bursalı firmaların dünya arenasındaki bilinilirliğini artırdığını kaydetti. Ur-Ge çalışmalarının firmaların ihracatçı kimliğini güçlendirdiğini anlatan Burkay, “Bursa’da geçtiğimiz sene başladığımız Junioshow Fuarı, bu kümemizin ortak kararı ile hayata geçti. Alım heyeti programlarımız, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile sektörümüzün dış ticaret hacmini artırmayı başardık. Geçtiğimiz sene Ur-Ge firmalarımız ihracatlarını yüzde 116 artırmıştı. Bu başarının bu sene de artacağına inanıyorum. Kümelenmemizin aldığı bu ödül firmalarımıza büyük moral verecek. Bu başarının asıl mimarı olan üyelerimize gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

banner380

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ise, Türkiye ekonomisinin ihracat odaklı büyümesi ve firmaların ‘ihracatçı’ kimliğine güç katma gayretinde olduklarını söyledi. Şimdiye kadar 10 Ur-Ge projesini hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İsmail Kuş, “Bebe ve çocuk üretiminde Türkiye’nin üretim üssü olan Bursamızda sektörümüzün elde ettiği bu başarı çok önemli. 5-8 Temmuz tarihinde düzenleyeceğimiz Junioshow Fuarı ve alım heyeti organizasyonumuz da sektörümüzün ihracatına destek olacaktır” dedi.

Bu ödülle kümelere özel açılan AB proje çağrılarına başvurular yapılabilecek ve yüzde 75 ile yüzde 100 arası desteklerden faydalanabilecek. Ur-Ge üyeleri, Avrupa’daki diğer kümelerle ortak projeler de yürütebilecek. Kümenin uluslararasılaşması için ilk adım olan bu ödül, aynı zamanda Juniokids markasının tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Ayrıca Juniokids aldığı ‘Bronz’ etiket ünvanı ile Türkiye’de bu etikete sahip iki kurumdan birisi oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<