KOBİ’ler için 5 milyarlık ‘nefes’ kredisine BTSO’dan destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘KOBİ’ler için nefes kredisi’nin Bursa iş dünyasına can suyu olacağını söyledi.Başkan Burkay, TOBB öncülüğünde Kredi...

02 Aralık 2016 Cuma 15:05
KOBİ’ler için 5 milyarlık ‘nefes’ kredisine BTSO’dan destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘KOBİ’ler için nefes kredisi’nin Bursa iş dünyasına can suyu olacağını söyledi.
Başkan Burkay, TOBB öncülüğünde Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası işbirliğinde KOBİ’lere mevduat karşılığı 5 milyar TL’ye kadar verilecek kredinin iş dünyasına moral kazandıracağını belirtti. Riskin yüzde 85’lik kısmını Kredi Garanti Fonu’nun, yüzde 15’lik diliminin ise bankalar tarafından karşılanacağına işaret eden İbrahim Burkay, “Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın can suyuna ihtiyacı var. KOBİ’lerimizin bu dönemde en önemli sorunu teminatlandırma. Kredi ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli birçok üyemiz, teminat sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu anlamda çok önemli bir proje hayata geçti” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Burkay, “Aylık 0,83’lük faiz oranıyla üyelerimize sunduğumuz kredinin KOBİ’lerimize ve Bursa iş dünyamıza moral olmasını diliyorum” diye konuştu.
BTSO olarak her dönemde üyelerinin yanında olduklarını belirten İbrahim Burkay, üyelerine Halkbank ile işbirliği içerisinde sundukları düşük faizli krediler konusunda da bilgiler verdi. Kampanyanın başladığı haziran ayından bugüne üyelerine 55 milyon TL’lik kaynak kullandırdıklarını söyleyen Burkay, 125 bin TL üst limitli krediden bugüne kadar yaklaşık 600 BTSO üyesinin faydalandığını açıkladı. Başkan Burkay, “Üyelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<