banner359

Kuzuları anne sütü hayatta tutuyor

Küçük baş hayvanlarda ilk anne sütünün önemine işaret eden uzmanlar, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde kuzu ölümlerinin artacağına dikkat çekti.Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki işletmelerde hayvan üreticileri ile bir araya gelen...

28 Şubat 2017 Salı 14:38
Kuzuları anne sütü hayatta tutuyor

Küçük baş hayvanlarda ilk anne sütünün önemine işaret eden uzmanlar, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde kuzu ölümlerinin artacağına dikkat çekti.

Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki işletmelerde hayvan üreticileri ile bir araya gelen Ziraat Mühendisi Erman Rahmi Tay, “Kuzu doğduktan hemen sonra göbek temizliği tentürdiyotla yapılmalı. Kuzunun en geç bir saat içinde anneyle buluşması ve süt emmesi gerekir. Çünkü anne sütü bağışıklık sistemini güçlendiren gıdaları ihtiva ediyor. İnsanoğlunda bağışıklık maddeleri yavruya kan yoluyla geçerken, hayvanlarda ise anne sütüyle geçmektedir. Bu yüzden anne sütünün ilk bir saat içinde alınması çok mühim” diye konuştu.

Tay, “Eğer kuzunun anne ile buluşması gecikirse verimlilik açısından sıkıntı yaşanır. Kuzu ölebilir. Bu sıkıntılarla karşılaşmamak için kuru ve temiz bir ortam hazırlanmalı, kuzu annesini emmelidir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<