banner359

Memur-sen’den Zam Değerlendirmesi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, toplu sözleşmeyle 2016 yılı için memur maaşlarına toplam 11,3 zam yapıldığını söyledi.İmzalanan toplu sözleşmeyi değerlendiren Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, “Son yapılan görüşmelerle...

29 Ağustos 2015 Cumartesi 18:32
Memur-sen’den Zam Değerlendirmesi
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, toplu sözleşmeyle 2016 yılı için memur maaşlarına toplam 11,3 zam yapıldığını söyledi.
İmzalanan toplu sözleşmeyi değerlendiren Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, “Son yapılan görüşmelerle birlikte memurlara müjdeli haber verildi. Kamu görevlilerini memnun eden 3. dönem toplu sözleşme mutabakat metni ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun. Kamu görevlileri sendikaları heyeti ile kamu işveren heyeti arasında imzalanan 3. dönem toplu sözleşme metni, içeriğinin zenginliği, alınan miktar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşmedir. 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan ilgileniyor. Ekonomik ve sosyal bakımdan 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. dönem toplu sözleşme görüşmeleri, sizlerin de şahitlik ettiği gibi ilk gün üç kazanımla başladı. Ve son gün de mali, sosyal ve özlük haklarını kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı. Türkiye’nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme hem toplumsal mutabakata, hem de çalışma barışına önemli katkı sağlanmıştır" dedi.
Toplu sözleşmeyle 2016 yılı birinci altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için yüzde 4 memur maaşlarına zam alındığını anlatan Şeker, "2014 yılının enflasyon rakamı 8.2, 2015 yılının Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon oranı 6.81, orta vadeli programla hükümetin kamu görevlilerine vermeyi hedeflediği maaş zammı 2016 yılı birinci altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için yüzde 3, 2016 ve 2017 yılları için enflasyon tahmini yüzde 5, Merkez Bankası’nın 2015 yılı yıl sonu enflasyon tahmini yüzde en düşük yüzde 6, en yüksek yüzde 7,8 olmak üzere ortalama yüzde 6.9’dur. İmzalanan toplu sözleşmeyle 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır. Bu zam, hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, hedeflenen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir. Bu rakamlarda gösterilmektedir ki, kamu görevlileri 3. dönem toplu sözleşmeleriyle enflasyon canavarını güreş jargonuyla tuş, boks diliyle nakavt etmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<