banner359

Meslek Liseleri Kalifiye Elemanlar Yetiştirecek

Bursa’nın önde gelen dinamikleri arasında yer alan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), meslek liselerinin daha verimli hale getirilmesi ve iş dünyasının eleman ihtiyacının karşılanması maksadıyla yeni bir proje başlattı.İŞKUR,...

03 Eylül 2015 Perşembe 12:32
Meslek Liseleri Kalifiye Elemanlar Yetiştirecek
Bursa’nın önde gelen dinamikleri arasında yer alan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), meslek liselerinin daha verimli hale getirilmesi ve iş dünyasının eleman ihtiyacının karşılanması maksadıyla yeni bir proje başlattı.
İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş. ve BOSİAD yeni projeye destek verdi. Proje ile meslek liselerinin önemli bir bölümünde yaşanan vasıflı eleman sıkıntısının aşılması ve öğrencilerin mesleki eğitime yönelmesi hedefleniyor. Meslek lisesi öğrencileri kendi bölümleri ile ilgili hizmet veren kuruluşlarda daha iyi şartlarda çalışıp mesleki beceriler kazanacak. Meslek liselerinin yeni bir projeksiyonla daha itibarlı kurumlar haline dönüştürülmesi için geliştirilen proje çerçevesinde alternatif bir eğitim modelinin belirlenmesi ve pilot uygulamaya geçilerek yeni hedeflere ulaşılması amaçlanıyor.
Eğitim sistemimizin gelişen sanayiye ayak uyduramadığını belirten BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, ”Mevcut meslek liselerinin büyük kısmında vasıf meselesi var. Mesleki eğitime gönülsüz olarak yönelen öğrencilerden dolayı meslek liseleri gayesine uygun yol almıyor. Okullara kayıt yaptıran öğrenciler derslere dahi girmeden sistem dışı kalabiliyor. İş dünyasının her zaman kalifiye elemana ihtiyacı vardır. Gençlerin düşük puan sebebiyle değil meslek sahibi olmak için meslek liselerini seçmesi gerekiyor” dedi.
Projenin maksadının sektörün taleplerini karşılamak olduğunu belirten Baylan, “Yeni projelerle açılacak bölümlerle öğrencilerin bu konularda eğitilmesi gerekiyor. TÜBİTAK’ın desteklerinde olduğu gibi, meslek liselerini tercih edecek kişilere şartlı burs verilerek ailelerine yük olmamaları sağlanmalı. Sanayicilerimizin öğrencilere sahip çıkacağını biliyoruz. İkili meslek eğitimi kapsamında sanayi ve meslek liseleri birlikte hareket etmeli. Sanayiin talebi doğrultusunda mezun gençler yetiştirilmesini arzu ediyoruz. Yeni kurulacak ya da halihazırda faaliyet gösteren bir okulda hayata geçirmeyi düşündüğümüz pilot uygulama ile bir model geliştirmeyi ve 5 yıllık zaman zarfında daha kalifiye ve sanayiin beklentilerine uygun eğitim almış fertler yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<