banner359

Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanlar Şantiyeye Bile Giremeyecek

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Bünyesinde Faaliyet Gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav Ve Belgelendirme Merkezi (mesyeb), İş Gücünü Ve İş Güvenliğini Uluslararası Standartlara Kavuşturmak İçin Çalişmalarina Devam Ediyor.

28 Ağustos 2015 Cuma 11:49
Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanlar Şantiyeye Bile Giremeyecek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), iş gücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.
Bursalı iskele üretim ve kurulum firmaları, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK mesleki yeterlilik belgesi, sınav ve belgelendirme sisteminin işleyişi ve MESYEB’in hizmetleri konusunda bilgilendirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Merkez eğitmenleri ve firma yetkilerinin katıldığı toplantıda, MESYEB Teknik Alt Yapı ve İdari İşler Yöneticisi Muhammed Karaman tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
BTSO MESYEB’in Bursa iş dünyasına rekabet gücü kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, “Bursa iş dünyasının MESYEB gibi merkezlere ihtiyacı vardı. Bizler de iş dünyasının çatı kuruluşu olarak hem çalışanlarımızın niteliğini geliştirmek, hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminler oluşturma hedefi ile Bursa’ya böylesine önemli bir merkez kazandırdık. BTSO olarak Bursa’da ilk defa hayata geçirdiğimiz Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi, Türkiye’ye de örnek oluyor. Firmalarımız MESYEB’in çalışmalarından mutlaka yararlanmalı” dedi.
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren işlerde mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava katılıp sınavda başarılı olan çalışanlarının ödedikleri sınav ücretlerinin kendilerine iade edileceğini ifade eden Karakök, 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan tebliğe göre enerji, metal, inşaat ve otomotiv sektörlerindeki 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesinin mecburi hale getirildiğini hatırlattı. Çalışanların 12 ay içerisinde mesleki yeterlilik belgesi alması gerektiğini ifade eden Karakök, “Bu konuda firmalarımızın da gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar kesinlikle istihdam edilemeyecek. Çalışanlar mutlaka belge almalı” dedi.
Ramazan Karakök, iskele kurulumunun da yer aldığı 40 meslekte, çalışanların 25 Mayıs 2016 tarihine kadar sınavları başarı ile tamamlayarak, mesleki yeterlilik belgesi alması gerektiğine dikkat çekerek, “Belgesi olmayanlar şantiyeye bile giremeyecek. Bu konuda firmalarımızı ve çalışanlarını bilgilendirmeye dönük toplantılar ve firma çalışanlarına da BTSO Akademi üzerinden mesleki ve bilinçlendirme eğitimler planladık. Son olarak iskele firmalarımıza yönelik bu toplantımızın verimli geçtiğini düşünüyor ve katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<