Bankacının Dikkati Dolandırıcıyı Ele Verdi

Maltepe’de kendisini polis olarak tanıttığı kişileri dolandırdığı ileri sürülen bir kişi suçüstü yakalandı. Banka görevlilerinin dikkati sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alındı. İddiaya göre, 22 yaşındaki Hasan U. adlı bir...

14 Eylül 2014 Pazar 10:58
Bankacının Dikkati Dolandırıcıyı Ele Verdi
Maltepe’de kendisini polis olarak tanıttığı kişileri dolandırdığı ileri sürülen bir kişi suçüstü yakalandı. Banka görevlilerinin dikkati sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alındı.
İddiaya göre, 22 yaşındaki Hasan U. adlı bir şahıs, Edirne’de ikamet eden Üzeyir Elmaz isimli bir vatandaşı telefonla arayarak; ‘terör suçuna karıştınız, sizi kurtarmak için şahısları takip edeceğiz’ diyerek kandırdı. Ardından güven verdikleri şahsı Maltepe’ye yönlendiren Hasan U., bankaya 15 bin lira göndermesini istedi. Dolandırıcıya inanan Elmaz, kendisinden talep edilen parayı tereddüt etmeden Hasan U.’nun hesabına gönderdi. Ancak banka yetkilileri paranın transfer edildiği hesap sahibinin daha önceden karıştığı suçtan tanıyıp arandığını fark edince hesabını bloke etti. Banka yetkilileri daha sonra polisi arayarak ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete Maltepe Güven Timleri kısa sürede banka şubesine gelerek şüpheli Hasan U.’yu suçüstü gözaltına aldı. Şahsın üzerinde yapılan aramalarda iki telefon hattı tespit edildi. Şüphelinin ikinci hattı suçta kullandığı tespit edildi.
Emniyette alınan ifadesinde suçunu itiraf eden Hasan U.’nun daha önce de İhsan Celepçi isimli Gümüşhaneli bir vatandaşı ‘polisim’ diyerek dolandırdığı ortaya çıktı.
Yakalandıktan sonra Maltepe Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülen Hasan U., gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<