banner359

Şap Karantinası Sona Erdi, İnegöl Hayvan Pazarı Yeniden Açıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde şap karantinası sona ererken, hayvan pazarı tekrar açıldı.İlçeye bağlı üç kırsal mahallede görülen şap hastalığı sonrası kapatılan İnegöl Hayvan Pazarı yeniden hizmet vermeye başladı. 69 gün sonra...

12 Şubat 2016 Cuma 11:09
Şap Karantinası Sona Erdi, İnegöl Hayvan Pazarı Yeniden Açıldı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde şap karantinası sona ererken, hayvan pazarı tekrar açıldı.
İlçeye bağlı üç kırsal mahallede görülen şap hastalığı sonrası kapatılan İnegöl Hayvan Pazarı yeniden hizmet vermeye başladı. 69 gün sonra kapılarını yeniden açan pazar ilk gün rağbet görmedi. Pazara iki satıcı küçük ve büyük baş hayvanlarını getirerek satışa sundu. Bir müddet pazarda bekleyen satıcılar, alıcı çıkmayınca hayvanlarını alarak evlerinin yolunu tuttu.
Bursa’dan İnegöl’e küçük baş hayvan getiren Kamil Sönmez, “Bursa’dan 50 sığır getirip satışa sunduk. Bursa’da ilk açılan İnegöl pazarı olunca biz de rağbet olur diye buraya geldik. Fakat umduğumuzu bulamadık. Belki açıldığını çoğu kişi duymamış olabilir, çünkü hiç vatandaş yoktu. Benimle beraber bir kişi daha hayvanlarını getirmiş. Satıcı olarak sadece iki kişiyiz. Bu şap hastalığı bize büyük zarar verdi. Satın alacak hayvan bulamıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<