Şener: “Yerli Otomobil Üretimi İçin En Doğru Adres Bursa”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, yerli otomobil için en doğru adresin Türkiye’nin otomotiv üssü Bursa olduğunu söyledi.Türkiye’de oda ve borsalara rol model olan BTSO’nun sektörel konseyleri, Bursa...

19 Kasım 2015 Perşembe 15:12
Şener: “Yerli Otomobil Üretimi İçin En Doğru Adres Bursa”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, yerli otomobil için en doğru adresin Türkiye’nin otomotiv üssü Bursa olduğunu söyledi.
Türkiye’de oda ve borsalara rol model olan BTSO’nun sektörel konseyleri, Bursa ekonomisine yönelik çalışmalarına devam ediyor. BTSO Otomotiv ve Taşıt Konseyi; Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Direktörleri İsmet Kağan Yıldırım ve Mustafa Erdönmez’i ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa’nın gelişmiş alt yapısı, genç ve kalifiye işgücü, rekabetçi ve güçlü tedarik zinciri ile Türkiye’nin otomotiv üssü olduğunu söyledi. Şener, sektörün uluslararası standartlarda üretim kabiliyeti ve ürün kalitesi ile dünya pazarlarına ihracat yaptığına dikkat çekti.
Yerli otomobil üretiminin Türkiye’nin stratejik hedeflerinde önemli bir yer tutacağını belirten Cüneyt Şener, “BTSO olarak ülkemiz adına tarihi bir fırsat yakaladığımız yerli otomobilin üretimi konusunda inancımızı ve kararlığımızı ilan ettik. Avrupa’nın en iyi otomotiv test merkezi, bildiğiniz gibi Bursa’mızda kuruluyor. İlk yerli otomobilimizin de Yenişehir’de hayata geçirilecek merkezde test edilmesini arzu ediyoruz. Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi durumunda kent ekonomisi önemli bir değer kazanacaktır” dedi.
Yerli otomobilin Bursa sanayiinin 50 yıllık vizyonunu oluşturan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) üretilmesini istediklerini anlatan Şener, bölgenin modern alt yapısı, güçlü lojistik ağı ve üretim modeli ile yüksek teknolojili yatırımların merkezi olacağına dikkat çekti.
“YERLİ FİRMALARIMIZIN GELİŞMESİNİ SAĞLAMALIYIZ”
BTSO Otomotiv ve Taşıt Konseyi Üyesi Halil Akgül, yerli üretimin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, “Türkiye’nin ihracatında ve dışa bağımlılığın azaltılmasında yerli sermayenin ciddi katkıları var. Bursa ekonomisinin gelişmesinde de yerli aktörler her zaman desteklenmeli. Yerli firmalarımıza sahip çıkmalıyız. Firmalarımızın küresel ölçekte önemli bir noktaya getirilmesi için çalışmalıyız” dedi.
BTSO Meclis Üyesi İbrahim Gülmez ise yerli markalara tüm sektörlerde destek verilmesi gerektiğini vurguladı.
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Direktörü İsmet Kağan Yıldırım ise, ajansın çalışmaları ve hedefleri konusunda sunum yaptı. Yıldırım, Türkiye’nin otomotiv yan sanayiindeki mevcut gücü, Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde sektörün durumu ve geleceğine dair bilgileri paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<