SGK, İnegöllü Sanayicilere Çalışma Hayatındaki Yenilikleri Anlatacak

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’deki İş Dünyası Temsilcileriyle Birlikte Çalişma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Bağlı Sosyal Güvelik Kurumu (sgk) İl Müdürü Erhan Karaca’yı Ziyaret Etti.

03 Eylül 2015 Perşembe 13:25
SGK, İnegöllü Sanayicilere Çalışma Hayatındaki Yenilikleri Anlatacak
SGK Bursa İl Müdürlüğü, İnegöllü iş adamlarına çalışma hayatındaki yenilikleri anlatacak.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’deki iş dünyası temsilcileriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvelik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Karaca’yı ziyaret etti. Ziyarette, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Üyesi Hüseyin Özdemir, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Karaca ve İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özdemir ve bazı işadamları hazır bulundu. Şahin, İnegöl’de eksi işsizlik olduğunu vurguladı. Şahin, özellikle mobilya sektöründeki çevre il ve ilçelerin yanı sıra Ahıska ve Suriye’den gelen göçmenlerinde çalıştığını vurguladı.
Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde çalışma hayatıyla alakalı çok önemli düzenlemeler yapıldığını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, “AK Parti iktidarları döneminde iş güvenliği konusunda büyük mesafeler kat ettik. Çalışma hayatına dünya standartlarında düzenlemeler getirildi” dedi.
Yabancı işçilerin çalışma şartlarının 2003 yılında 4817 sayılı kanunun dahilinde değerlendirildiğini söyleyen Milletvekili Şahin, bu kanunun bazı yönetmeliklerinde 2011 yılında değiştirildiğini vurguladı. Yine geçen yıl çıkan 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nda da bazı düzenlemeler yapıldığını belirten Şahin, bunun nasıl uygulanacağına dair bilgi almak amacıyla geldiklerini söyledi.
SGK il Müdürü Erhan Karaca da, Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyete gerek yabancı işçi çalıştırma esasları, gerekse iş güvenliği ve iş çalışma hayatına ilişkin esaslar hakkında bilgi aktardı. Karaca gerek işverenlere gerekse çalışanlara her türlü hizmeti verdiklerini belirterek, “Ben ve çalışma arkadaşlarım iş hayatının Bursa’da sorunsuz bir şekilde devamı için görevdeyiz” dedi.
Şahin, Karaca’dan İnegöl’de çalışma hayatına ilişkin son düzenlemeler hakkında bilgi verilecek bir toplantı yapılmasını istedi. Erhan Karaca’nın bu talebe olumlu cevap vermesi üzerine 8 Eylül 2015 Salı günü saat 18.00’te İMOS konferans Salonu’nda bu toplantının yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda SGK İl Müdürü Erhan Karaca ve il müdürlüğündeki iş güvenliği uzmanları yapılan son düzenlemeler hakkında toplantıya katılanları bilgilendirecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<