Suriyeli mühendisler Bursa sanayiinde istihdam edilecek...(Özel Haber)

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mühendisler, aldıkları eğitimle fabrikalarda istihdam edilecek.Suriyeli mülteci mühendisler, Uludağ Üniversitesi’nde aldıkları eğitimle Bursa sanayiine katkıda bulunacak. Birleşmiş...

22 Kasım 2016 Salı 10:06
Suriyeli mühendisler Bursa sanayiinde istihdam edilecek...(Özel Haber)
Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mühendisler, aldıkları eğitimle fabrikalarda istihdam edilecek.
Suriyeli mülteci mühendisler, Uludağ Üniversitesi’nde aldıkları eğitimle Bursa sanayiine katkıda bulunacak. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Uludağ Üniversitesi, BTSO ve Ankara merkezli Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından geçici koruma altındaki yabancılara dönük farklı sektörlerde meslek edinme kursları açıldı. Suriyeli sığınmacı mühendisler Uludağ Üniversitesi’nde eğitim alıyor. 500 Suriyeli mühendis ve çeşitli meslek mensubunun katıldığı kurslarda plastik enjeksiyon, bebe konfeksiyon, argon kaynakçılığı, dijital baskı operatörlüğü, dondurma ustalığı, nakışçılık, mobilya, muhasebe maliye, iş bağcılık, demir doğrama, otomotiv elektriği, otomotiv elektroniği, temel motor eğitimi, hidrolik pnomatik teknisyenliği, PLC ve robotik bakım teknisyenliği, beyaz eşya tamirciliği ve ütücülük eğitimi veriliyor. Suriyeli vasıflı sığınmacılar eğitimden geçiriliyor. Dersler tercüman vasıtasıyla Suriyeli sığınmacılara aktarılıyor. Suriyeli mülteciler açılan Türkçe kurslarında ise Türkçe öğreniyor.
Suriyeliler, “İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındık. Biz Suriye’de farklı dallarda mühendistik. Burada işsiz kaldık. Türkiye’de açılan kurslar sayesinde tekrar mesleğimizi yapacak olmaktan memnunuz. Uludağ Üniversitesi’nde ders veren hocaların hepsi çok iyi. Bize bu imkanı sağlayan Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Teknik Bilimler Teknik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, “Okulumuz 17 farklı programla eğitim veriyor. Bunlar tamamen teknik programlardan oluşuyor. Okulumuzda normal örgün öğretimin yanı sıra sertifikalı eğitimler de yapılmakta. Biz çok değişik alanlarda sertifikalı eğitim vermekteyiz. Suriyeli kardeşlerimizin meslek edinmesine yardımcı oluyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz için 14 farklı alanda kurs açtık. 500 Suriyeli kursiyeri meslek sahibi edindirmeye başladık. Birleşmiş Milletler destekli bir proje. Bu kardeşlerimizin hem meslek edinmelerini sağlıyor, hem de Bursa’daki kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz. Kursa katılan Suriyelilerin içinde çok farklı meslekte olanlar var. Doktor, avukat ve mühendisler var. Bu kardeşlerimizin önemli bir kısmı oradaki savaştan dolayı üniversite eğitimini yarıda kesip gelmiş. Elimizdeki kitle oldukça vasıflı. Bursa sanayiine çok iyi elemanlar kazandırdığımızı düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<