banner359

"Tar-gel" Projesinin İptalini Lokma Dağıtarak Kutladılar

Tar-gel'in İptalini Lokma Dağıtarak Kutladılar

05 Şubat 2016 Cuma 14:50
"Tar-gel" Projesinin İptalini Lokma Dağıtarak Kutladılar
"KÖYMER" ismiyle 2004 yılında başlatılan, ancak ziraat mühendislerini ve veteriner hekimleri mağdur ettiği ileri sürülen Tarımsal Yayımı Geliştirme "TAR-GEL" projesi, Bakan Faruk Çelik’in imzası ile 12 yıl sonra rafa kaldırıldı. Tarım Orman Müdürlüğü Çalışanları Birliği Sendikası, kararı lokma dağıtarak kutladı.
‘1000 Köye 1000 Tarım Danışmanı’ adıyla Tarım Bakanlığı’nın 2004 yılında başlattığı "KÖYMER" projesi, 2007 yılında 2 bin 500’e çıkarılarak ve Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) projesine dönüştürüldü. Ancak ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerinin sayısı artarak 10 bin 300 kişiye ulaştı. Çalışanlar, tayin olamama, başka bir göreve atanamama ve görevde yükselememe gibi mağduriyetleri sebebiyle sendikal mücadele başlattı. Toç-Bir-Sen, geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirilen 3 dönem toplu sözleşme görüşmelerinde konuyu dile getirdi. Bu çalışmaların sonucu Tarım Bakanı Faruk Çelik’in imzası ile proje sonlandırıldı. Sendikalılar, projenin sonlandırılma kararını Bursa Tarım İl Müdürlüğü’nde lokma dağıtarak kutladı.
Şube Başkanı Lütfü Günerigök, "Bugün Toç Bir-Sen ailesi olarak, 2004 KÖYMER sürecinden beri üstlendiğimiz ve bugüne kadar kararlılıkla sürdürdüğümüz onurlu sendikal mücadelemizde büyük bir başarı daha kazanmış olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Teşkilatımızın on binlerce Toç Bir-Sen üyesinden aldığı güçle yürüttüğü TAR-GEL mücadelesi, muhteşem bir sonuçla taçlandı. Bilinmeli ki bu zafer; örgütlü olmanın, hedefe kilitlenmenin, koordineli ve bilinçli çalışmanın güzel bir örneğidir. Toç Bir-Sen olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile sürdürdüğümüz yoğun müzakereler, görüşmeler ve değerlendirme toplantıları sonucu TAR-GEL projesinin tamamen bitirilmesine ve tüm personelin özlük ve sosyal haklar anlamında eşitlenmesine karar verildi. Varılan mutabakat metni gereği personel arasında ayrımcılık oluşturan tüm mevzuat yürürlükten kaldırıldı. Bakanlığın tüm taşra teşkilatı personeli, çalışma, tayin, özlük ve sosyal haklar açısından eşitlendi" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<