THY'nin 37 yıllık pilotu emekli oldu

THY'nin deneyimli kaptan pilotlarından Nuri Sakarya, son kez gerçekleştirdiği Stuttgart-İstanbul uçuşuyla 37 yıllık pilotluk hayatını sonlandırdı.

24 Nisan 2012 Salı 15:58 2012-04-24 15:58:00
THY'nin 37 yıllık pilotu emekli oldu

Son uçuşundan dönen Nuri Sakarya'yı Atatürk Havalimanı'nda eşi Vildan Sakarya ve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı çiçeklerle karşıladı.

Aktif pilotluk yaşamını noktalayan Sakarya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1975 yılından bu yana uçtuğunu ve 37 yıllık meslek hayatının 21 yılının THY'de geçtiğini kaydetti.

banner380

Meslek yaşamının dolu dolu güzel günlerle geçtiğini ifade eden Sakarya, ''Büyük bir şirketten emekli oluyorum. İnşallah ufku, şansı sektörde kalma gücü devam eder. Gurur duyduğumuz şirkette bizim gibi arkadaşlarımız da emniyetle hizmet ederler ve emekli olurlar'' dedi.

Meslekte 18 bin saati aşkın uçuş gerçekleştirdiğini belirten Sakarya, 'Hiç üzüntüm yok. Uçuş bir görevdi. Bir yerde bitecekti. Böyle sağlıklı, mutlu, sevilerek ayrılıyor olmaktan daha güzeli olmaz'' sözleriyle duygularını dile getirdi.

Sakarya, bundan sonraki yaşamında kitap yazacağını ve havacılıkla ilgili konferanslar vereceğini belirterek, yaşadığı deneyimleri topluma aktarmak istediğini kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Son Güncelleme: 24.04.2012 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<