Yenişehir biberi Hollanda yolunda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kurulan Tarım A.ş, Almanya’ya Yapılan Siyah İncir İhracatinin Ardından Hollanda’ya Da Yenişehir Biberi İhracatina Başladı.

30 Eylül 2016 Cuma 12:26
Yenişehir biberi Hollanda yolunda
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım A.Ş, Almanya’ya yapılan siyah incir ihracatının ardından Hollanda’ya da Yenişehir biberi ihracatına başladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesi ile fiyatı 90 kuruşlara kadar gerileyen biberin piyasa değeri 1.80 TL’ye kadar yükselirken, Hollanda’ya gönderilen 15 ton biber, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Yenişehir’e uğurlandı.
Tarım A.Ş. tarafından üreticiden alınan 8 çeşitten oluşan 15 tor biberi taşıyan TIR, Yenişehir’den Hollanda’ya gitmek üzere yola çıktı.
Kırsal kalkınmanın sağlanması maksadıyla kurdukları Tarım A.Ş’nin Bursalı çiftçilerin ürettiği sebze ve meyvelerin dünya pazarlarında yer bulması için gayret sarf ettiklerini dile getiren Başkan Recep Altepe, “Geçtiğimiz aylarda siyah incirde bir sıkıntı olmuş, fiyatı iyice düşmüştü. Tarım A.Ş. olarak siyah incir ihracatını başlattık ve siyah incir hak ettiği değeri buldu. Geçtiğimiz günlerde Yenişehir’de katıldığımız Biber Festivali’nde benzer sıkıntının biberde de yaşandığını söylediler. Hemen çalışmayı başlattık ve Hollanda’ya ilk TIR’ı gönderiyoruz. Biberin fiyatı 90 kuruşa kadar düşmüştü. Şimdi 2 liraya yaklaştı. Önümüzdeki yıl inşallah daha kapsamlı bir ihracat gerçekleşecek. Önümüzdeki yılın çiftçimiz için daha bereketli geçmesini diliyorum” dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, sadece altyapı ve temizlikle uğrayan belediyecilik döneminin geride aldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle ilçe çiftçisi için önemli bir adımın atıldığını söyledi. Büyükşehir’in devreye girmesi ile piyasada biber fiyatının 2 kat arttığını diye getiren Süleyman Çelik, “Bizim amacımız bu işin ticaretini yapmak değil. Ancak çitçimize, tüccarımızla işbirliği halinde piyasalardaki dengeyi sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da biberde yaşanan sıkıntıyı festivalde hatırlatarak, “Başkanımız konuyla yakından ilgilendi ve kısa zamanda ihracatı başlattı. Başkanımıza teşekkür ediyordum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<