banner359

Yenişehir’de Silaj Tesisi Çiftçiyi Güldürdü

Tarım Kredi Kooperatifi Tarafından Kurulan Ve Bölgede Tek Olan Silaj Tesisleri Çiftçinin Yüzünü Güldürdü.

13 Ekim 2015 Salı 18:31
Yenişehir’de Silaj Tesisi Çiftçiyi Güldürdü
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kurulan ve bölgede tek olan silaj tesisleri çiftçinin yüzünü güldürdü.
Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Cengiz Levent, silaj tesisinin büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade ederek, “Yaptığım incelemelerde Yenişehir’de böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu gördüm. Bu tesisi bölge müdürlüğümüzün de desteğiyle ilçeye kazandırdık. Şu anda 1057 ortağımıza hizmet veriyoruz. Ortaklarımızın silaj ekimi normalde bin 200 dönümken şimdi bu rakam 3 bin dönümleri buluyor. 2014 yılında 5 bin 500 ton, bu sene şu ana kadar 7 bin ton silaj aldık. Hedefimiz 10 bin ton” dedi.
İKİNCİ TESİS KURULACAK
Levent, ikinci bir tesisi kuracaklarını anlatarak, “Hem silaj paketleme hem de küspe paketi tesisi yapmak için çalışmalara başladık.ortaklarımız memnun. iz çiftçimizin ilk ürününü 150 liradan, ikinci ürününü de 140 liradan alıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<