Yıldırım: İstanbul'a 3. havaalanını yapacağız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ''Nihayet bu sene içerisinde üçüncü bir havaalanını da İstanbul'a yapıyoruz'' dedi.

24 Nisan 2012 Salı 15:50 2012-04-24 15:50:48
Yıldırım: İstanbul'a 3. havaalanını yapacağız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Nihayet bu sene içerisinde Türkiye'nin en büyük dünyanın da ilk 5 havaalanı içerisinde yer alacak muhtemelen ya ikinci ya üçüncü havaalanı olacak Atatürk Havaalanına ilaveten üçüncü bir havaalanını da İstanbul'a yapıyoruz'' dedi.

Bakan Yıldırım, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetleri döneminde Türkiye'de havacılığın dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

Dünyada sivil havacılığın yıllık ortalama, gerek hava taşıma şirketleri gerek havaalanlarının kullanım oranları bakımından yüzde 3-5 arasında büyüdüğünü, Türkiye'de ise hep çift haneli olacak şekilde, en az yüzde 15-20 oranında arttığını ifade eden Yıldırım, ''Yani dünyadaki büyüme oranlarının en az 3 katı, 4 katı büyüme gerçekleşmiş. İşte bu yüzden havaalanı kapasitelerini çok artırdık. Toplam havaalanlarının yıllık yolcu kapasitesi 65 milyondu. Bunu 180 milyona çıkardık geçtiğimiz 9 yıl içerisinde. Yurt içinde uçakla seyahat eden yolcu sayısı 9 milyondu, bunu da 58,5 milyona çakardık. Yani 6 kattan daha fazla artmış'' dedi.

Türkiye'de 25 havaalanı çalışırken bugün 47 havaalanın çalışır hale geldiğini, ayrıca 10 tane de yeni havaalanını inşa ettiklerini vurgulayan Yıldırım, yaşanan rötarlara da değinerek, şunları söyledi:

banner380

''Nihayet bu sene içerisinde Türkiye'nin en büyük, dünyanın da ilk 5 havaalanı içerisinde yer alacak muhtemelen ya ikinci ya üçüncü havaalanı olacak Atatürk Havaalanına ilaveten üçüncü bir havaalanını da İstanbul'a yapıyoruz. Bunun da kararını verdik. Bu havaalanı yapılıncaya kadar bu sıkıntıları çekeceğiz, bunu kabul etmemiz lazım. Peki nasıl aşacağız, biraz daha kapasitesini artıracağız, biraz daha trafik sistemini güçlendirerek iniş kalkış süresini kısaltacağız. Ama belirli ölçüde sıkışıklık devam edecek.''

Üçüncü hava limanının 150 milyon kapasiteye kadar çıkabilecek büyük bir havaalanı olacağını dile getiren Yıldırım, ''Dolayısıyla önümüzdeki en az 30 yıl süreyle bir sorun yaşamayacağız. Tabii havacılığı bu kadar geliştirmesek THY'nin tekelini devam ettirsek, bunları yaşamazdık belki. Ama hangisinin doğru olduğunu ben halkımızın takdirine bırakıyorum'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Son Güncelleme: 24.04.2012 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<