Babadan Kızına Bayram Hediyesi: Yeni Bir Hayat

Edirne’nin Gazimihal Mahallesi’nde yaşayan ve 4 yıldır karaciğer nakli olmayı bekleyen 24 yaşındaki Gülçin Çam’a, babası kendi karaciğerinden bir parça verecek.Trakya Üniversitesi İç Hastalıkları Gastroentoroloji Bölümü’nde 4...

30 Temmuz 2014 Çarşamba 15:26
Babadan Kızına Bayram Hediyesi: Yeni Bir Hayat
Edirne’nin Gazimihal Mahallesi’nde yaşayan ve 4 yıldır karaciğer nakli olmayı bekleyen 24 yaşındaki Gülçin Çam’a, babası kendi karaciğerinden bir parça verecek.
Trakya Üniversitesi İç Hastalıkları Gastroentoroloji Bölümü’nde 4 yıldır tedavi olan ve karaciğer nakli olması gereken Gülçin Çam’a, yapılan tahlillerin sonucunda donör olarak babası Abidin Çam, kendi karaciğerini verecek.

“BABAM BANA HAYAT VERECEK”
Gülçin Çam (24), 4 yıldır karaciğer rahatsızlığı olduğunu ve nakil olması gerektiğini belirterek, “Babam verici, onun karaciğeri uydu. Şimdi onu bekliyoruz. Babama bazı testler oluyor. Testler tamamlandığında, ameliyat günü belirlenecek. Yaşadığımız yerin ameliyattan sonra kalacağımız yerin 3-4 ay çok hijyenik olması gerekiyormuş. Şu anki evimiz böyle bir duruma uygun değil. İstanbul’da da böyle bir ev tutma şansımız yok. Ameliyattan sonra böyle bir ortam olmazsa, hayatımızı tehlikeye sokacak bir durum. Hastanenin çevresinde bir ev tutmamız gerekiyor. Çünkü sık sık kan vereceğiz babamla ameliyattan sonra hafta iki kez. Daha sonra ki dönemlerde aylığı düşecek. Ama çok hijyen olması gerekiyor. Babamla ikimiz çok temiz bakılmamız gerekiyor.

“HİJYENİK ŞARTLARI OLAN BİR EVE İHTİYACIMIZ VAR”
Ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunda gerçekleştirmek istediği birçok şey olduğunu anlatan Gülçin Çam, şunları söyledi:
“Babam bana hayat verecek. Yaşayamadığım şeyleri yaşayacağım. Okulumu bitiremedim onu bitireceğim”.

"KIZIMA HAYAT VERECEĞİMDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"
4 yıldır tedavi olan ve Karaciğer nakli bekleyen Gülçin Çam’ın babası Abidin Çam ise artık ameliyat gününü beklediklerini ifade ederek, “Hijyenik bir ev ortamı istiyoruz. Ben 20 yıldan uzun bir süre hamallık yapıyorum. Ameliyattan sonra uzun bir süre çalışamayacağımı söylediler” dedi.
Çam, kızına karaciğerini seve seve, gönül isteği ile vermeye karar verdiğini dile getirerek, “Tahlillerimizin sonuçları çıktı. Babası olarak dokularımızın uyduğunu ve biraz kilo vermem gerektiğini söyledi. Pazartesi günü tekrar tahlillerim yapılacak ve sonucunda ameliyat günümüze karar verecekler” diye konuştu.
Çam, kızına hayat vereceğinden dolayı çok gururlu olduğunu söyleyerek, “Çok sevinçliyim. Çok gururluyum. İnşallah en yakın zamanda kızımda bende sağlımıza kavuşuruz” ifadelerini kullandı.
Edirne Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Makas da sonuna kadar Çam ailesinin yanında olacaklarını belirterek, “İnanıyorum ki değerli Edirne halkı kendilerine sahip çıkacaktır” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<