banner359

BAĞ-KUR’lular dikkat: SGK düğmeye bastı !

SGK, 12 aydan fazla borcu bulunan BAĞ-KUR sigortalılarının sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için düğmeye bastı.Konuyla ilgili SGK Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Tevfik Özcan bilgi verdi. Bazı konularda yanlış anlaşılmaların...

07 Temmuz 2015 Salı 17:03 2017-02-12 21:29:09
BAĞ-KUR’lular dikkat: SGK düğmeye bastı !
SGK, 12 aydan fazla borcu bulunan BAĞ-KUR sigortalılarının sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için düğmeye bastı.
Konuyla ilgili SGK Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Tevfik Özcan bilgi verdi. Bazı konularda yanlış anlaşılmaların doğduğuna değinen Özcan, sanki hak sahiplerinin sigortalılıkları bitiyormuş gibi bir algı oluştuğuna dikkat çekerek bu şekilde olmadığını, vatandaşların borçlarını ileri ki bir zamanda ödeyebileceğini, bir anlamda borçların ertelenmiş olacağını vurguladı. Özcan, “30 Nisan 2015 tarihi itibari ile 12 aydan fazla prim borcu olan bütün sigortalıların borçlarını sileceğiz, sigortalarını durdurmuş olacağız” dedi.

BAŞKA BİR AF YA DA YAPILANDIRMA BAŞVURUSU, BU YASADAN YARARLANMAK İÇİN ENGEL DEĞİL
Özcan’ın aktardığına göre 6552 sayılı kanunla daha önce yapılandırma başvurusu yapan sigortalıların ödedikleri miktar borçlarından düşülecek ve yeni bir hesaplama yapılarak 12 ay borca denk gelen miktarlarda borç çıkarsa bu haktan yararlanabilecekler.

31 TEMMUZ 2015 SON BAŞVURU TARİHİ DEĞİL
Son başvuru tarihi cümlesinin bu konuya uymadığını belirten Özcan, 1 Mayıs 2015 den beri vatandaşların zaten dilekçeyle başvuru yapabildiklerini söyledi ve 31 temmuz 2015 de başvuru yapsın ya da yapmasın 12 aydan fazla borcu olanların otomatik olarak sigortalılıklarının durdurulacağını ifade etti.

“BAĞ-KUR’LULAR İSTEDİKLERİ KADAR KISMI DURDURABİLECEK” HABERLERİ YANLIŞ
Sigortalıların, borçlu oldukları sigortalılık döneminin tamamını durduracaklarını dile getiren Özcan, bazı basın yayın organlarında vatandaşların istedikleri kadar süreyi durdurabilecekmiş gibi bir algı oluşturulduğunu bunun yanlış bir algı olduğunun altını çizdi.
(İHA)

Son Güncelleme: 12.02.2017 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<