banner359

Bağcılar Belediyesi Kazakistan’da iftar verdi

Bağcılar Belediyesi, atayurdu Kazakistan’da 600’ü aşkın davetlinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen programda Çin yönetimi altında zulüm gören Doğu Türkistanlı Müslümanlar için dua edildi. İftar...

05 Temmuz 2015 Pazar 15:58
Bağcılar Belediyesi Kazakistan’da iftar verdi
Bağcılar Belediyesi, atayurdu Kazakistan’da 600’ü aşkın davetlinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen programda Çin yönetimi altında zulüm gören Doğu Türkistanlı Müslümanlar için dua edildi. İftar programına Kazakistan’ın nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan Doğu Türkistanlı Türkler de katıldı.
Bağcılar Belediyesi’nin Kazakistan’ın başkenti Almaata’da düzenlediği iftar programına 600’ü aşkın davetli katıldı. Kardeş şehir olan Almalı ilçesi ile ortaklaşa düzenlenen ‘Gönül Sofrası’ iftar programında karşılıklı kardeşlik ve dostluk mesajları verildi. İftar programına Almalı Belediyesi yetkilileri, Kul Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı Başkanı Ahmet Zekai Yakşi, Dünya Ahıska Türkleri Birliği yetkilileri, iş adamları ve belediye meclis üyelerinin yanı 600’ü aşkın davetli katıldı. İftar programı sonunda Çin Devleti tarafından oruç tutmaları yasaklanan ve zulüm yapılan Doğu Türkistan’daki Müslümanlar için dua edildi.
Almaata şehrindeki Kazakistan Oteli’nde düzenlenen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye ile Kazakistan’ın tek millet iki devlet olduğunun altını çizdi. Aynı inanca sahip milletler olarak da örnek bir dostluk ve dayanışma köprüsü oluşturduklarını belirten Çağırıcı, “Birbirimize sevgi hisleriyle bağlıyız. Türkiye ve Kazakistan’da mübarek Ramazan ayını bu yıl da huzurla yaşıyoruz. Ancak birçok İslam coğrafyasında da kan akıyor. Bu Ramazan ayında da Müslüman kardeşlerimize her türlü desteği vermeye çalışacağız. Dualarımız onlarla olacak” diye konuştu.
Türk Cumhuriyetleri’ne ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Çağırıcı, Bağcılar’daki Hoca Ahmet Yesevi Vakfı ile birçok önemli projeyi hizmete sunduklarını söyledi.

“EKİM AYINDA CAMİNİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”
Kazakistan’dan gelen gençlere eğitim konusunda projeler ürettiklerini de vurgulayan Çağırıcı, ayrıca Kazakların yaşadığı mahallede inşa ettikleri ve Kazak mimarisinin örneğini taşıyan bir camiyi de önümüzdeki Ekim ayında hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.
Türkiye’den gelen davetliler ve Kazaklarla aynı sofrada buluşmanın huzurunu yaşadıklarını kaydeden AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise şunları söyledi:
“Bağcılar’a Kazakistan’dan gelip yerleşen hemşerilerimizle birlikte huzur dolu kardeşçe yaşıyoruz. İnşallah. Ana yurdundan ata yurduna, ata yurdundan anayurduna uzanan dostluk ve kardeşlik projelerimizde de buluşacağız.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<