Bakan Elvan: "yola Devam Edebilirdik Ama..."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferinde teknik bir arızadan dolayı treni kendilerinin durdurduğunu ancak yola devam edebileceklerini kaydederek, telin çarpması sonucu ön camda bir...

25 Temmuz 2014 Cuma 21:21
Bakan Elvan:
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferinde teknik bir arızadan dolayı treni kendilerinin durdurduğunu ancak yola devam edebileceklerini kaydederek, telin çarpması sonucu ön camda bir çatlamanın meydana geldiğini belirtti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın startı ile bugün Ankara’dan başlayan ve İzmit yakınlarında teknik bir arıza yapan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Elvan, aynı yerden 15 dakika önce diğer trenin geçtiğinin ve bu kısa sürede orada ne olabileceğinin sorulması üzerine, “O trende herhangi bir şey olmayıp da bunda böyle bir şeyle karşılaşmak tabi insanın kafasında bir soru işareti bırakıyor ama arkadaşlarımızın bana ilettiği aktardığı çünkü teknik bir konu o kataner tellerindeki arızadan dolayı böyle bir trenin durdurulduğunu aslında normalde tren seyahat ediyordu, güvenlik amaçlı olarak durduruldu. Devam edebilirdik kontrol edildikten sonra oradaki kataner telleri kontrol edildikten sonra seyahatimize devam ettik. Yani güvenlik açısından bir sıkıntı olmasın diye” dedi.
Yola direk devam edebileceklerini ancak emin olmak istediklerini aktaran Bakan Elvan, “Hiç durmaya da bilirdik” dedi.
Bakan Elvan, trenin bazı bölgelerde yavaşlamasının sebebinin sorulması üzerine ise, “Bu bölgede biliyorsunuz özellikle bu bölgede mevcut yapı itibarıyla süratimizin maksimum olabileceği şey projemizde de 118.118’in üzerine çıkması mümkün değil” diye konuştu.
Tren camında meydana gelen çatlamaya ilişkin de daha önce 1 tonluk basınç testleri uygulandığının hatırlatılması üzerine Elvan, “Süratle gittiği için belki onun tabi gücünü bilemeyiz” ifadelerini kullandı.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 30 metre civarındaki eklerden bir tanesinin koptuğunu düşündüklerini söyledi. Nasıl koptuğunu bilmediklerini ama ucu cama değdiği için bu süre zarfından elektriğin olup olmadığına baktıklarını kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<