banner359

"başkentleri "demirağ"larla Buluşturduk"

Pendik’te Yüksek Hızlı Tren Hattı açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün sadece YHT hattını açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda başkentleri demirağlarla buluşturuyoruz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,...

25 Temmuz 2014 Cuma 22:25
Pendik’te Yüksek Hızlı Tren Hattı açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün sadece YHT hattını açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda başkentleri demirağlarla buluşturuyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pendik’te YHT hattının açılış törenini gerçekleştirdi.
Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Pendik İstasyonu’na YHT ile geldi. Burada düzenlenen törene Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Ulaştırma Bakanı, AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.

“BAŞKENTLERİ DEMİRAĞLARLA BULUŞTURUYORUZ”
Törende kürsüye davet edilen Başbakan Erdoğan, “Açılışını yaptığımız Ankara-İstanbul YHT hattının Eskişehir İstanbul bölümünün ülkemize milletimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün Ankara’dan yola çıktık. Eskişehir, Bilecik ve işte şimdi İstanbul Pendik’teyiz. Bugün Ankara YHT sevincini bir kez daha yaşadı. Bugün Eskişehir YHT sevincini bir kez daha tattı. Bugün Bilecik, Sakarya Kocaeli YHT sevinciyle ilk kez tanıştı. Şu anda da İstanbul YHT sevincini yaşıyoruz. Türkiye dünyanın 8., Avrupa’nın 6. YHT ülkesi olmanın iftarını sevincini gururunu yaşıyor. Bugün sadece YHT hattını açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda başkentleri demirağlarla buluşturuyoruz. Ana muhalefetin dediği gibi demirağlarla ördük ülkeyi. Ah bunlara sormak lazım Gazi Mustafa Kemal’den sonra siz kaç kilometre demirağ ördünüz onu söyleyin. Demirağlarla ören biziz biz. Hem yeniliyoruz hem YHT tren hatlarına geçiyoruz” dedi.

“BİZ BU YATIRIMLARA SIRADAN BİRER HİZMET GÖZÜYLE BAKMIYORUZ”
Erdoğan, “Bugün Bilecik’te, Söğüt’te yükselen o kurucu ruhun kendinden önceki ve sonraki başkentlerle buluştuğu gündür. Çok anlamlı bir gündür. Bugünün Anadolu’nun manevi mimarlarının, mekanlarının daha da yaklaştığı müstesna bir gündür. Eyüp Sultan hazretleriyle, Üsküdar’daki Aziz Mahmut Hüdai hazretleriyle, Yunus Emre’nin, Nasreddin Hoca’nın, Mevlana’nın, Hacı Bayram Veli’nin, Gazi’nin buluştuğu gün işte bugündür. Açılışını yaptığımız bu YHT hattı ile aynı gün içerisinde bütün bu başkentleri dolaşıp yeniden İstanbul’a dönebilirsiniz. Böylesine muhteşem bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Biz bu yatırımlara sıradan birer hizmet gözüyle bakmıyoruz. Biz bu yatırımlarla aynı zamanda kadim medeniyetimizi ihya ediyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE 70 YILDIR DEMİRYOLU HASRETİ ÇEKİYOR”
Türkiye’nin 70 yıldır demiryolu hasreti çektiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Yeni bir medeniyet inşa ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyete, ulaşımda, haberleşmede ve diğer alanlarda yaptığımız hizmetler bizi yeni Türkiye’ye bir adım daha yaklaştırıyor. Bu iktidar eski Türkiye’nin varisi değildir, bu iktidar yeni Türkiye ruhu ile yürüyen bir iktidardır. Türkiye 70 yıldır demiryolu hasreti çekiyor. Yüksek hızlı tren derseniz biz iktidara gelene kadar hayallerde bile yoktu. Hükümete gelir gelmez hemen kolları sıvadık. Bir yandan yılların tahribatlarını gidermenin çabası içerisindeyken bir yandan da hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için tüm imkanları seferber ettik” şeklinde konuştu.
Marmaray projesini sahiplenmeye çalışanlara gönderme yapan Başbakan Erdoğan, “Çıkmış şimdi adaylardan bir tanesi ne diyor. Marmaray’ı Demirel yapıyor diyor. Hadi oradan ya ne Demirel’i. Ne alakası var. Bunun ilk adımını atan Abdülmecit merhum Abdülhamit Han ama hayata geçirmek bize nasip oldu. Temeli ne biz attık, açılışını da biz yaptık. Bütün engellemelere rağmen çalıştık. Çünkü biz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstün çıkaracağız dedik. Ama her zaman önümüze büyük engeller çıkarmaya çalıştılar. Her yola başvurdular. Kimi zaman darbeciler kimi zaman yargı ve emniyet içerisinde gizlenmiş sivil darbecilerin saldırılarına uğradık. Teslim olmadık, dik durduk, kararlı davrandık, sabırlı davrandık ve ‘sabreden zafere ulaşır’ hükmünü hamdolsun yaşadık. Allah’ın yardımı milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik” dedi.

“VE OYUN BOZULDU”
Ürettikleri projelerin neticesini almaya başladıklarını belirten Erdoğan, “Başlattığımız projelerin birer birer neticesini almaya başladık. Hatta daha da ötesine geçtik. 2023 için çok daha büyük hedefleyip ilan ettik. Bugüne kadar bizden desteğini esirgemeyen milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Siz bizi yalnız bırakmadığınız. 30 Mart’ta da bu paralel yapı kumpasçılar bir araya geldiler ama biz Hakk’a güvendik, halka güvendik ve siz yüzde 45,5’la yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan dediniz. Ve oyun bozuldu. Bizi destekleyen halkımıza şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek isteyen Başbakan Erdoğan, seçildiği takdirde paralel yapıyla ilgili mücadeleye de devam edeceğini söyledi. Erdoğan, “İnşallah 10 Ağustos’tan sonra sizlerin teveccühü ve desteğiyle cumhurbaşkanı seçilmem halinde hizmetlerimizi, birlikteliğimizi yeni bir unvanla yeni bir anlayışla sürdüreceğiz. Yani Çankaya’ya çıkmak bizim hizmetlerimizi durduramaz. Beraber yürüyeceğiz bu yollarda. Eğer bu kardeşinizi Çankaya’ya gönderirseniz, bu paralel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler” diye konuştu.

“ŞİMDİ YANDAŞ MEDYALARINDA BÖYLE ACINDIRMA, DRAMATİK POZLAR VERİYORLAR”
Paralel yapının medyasını olayları dramatize etmekle suçlayan Başbakan Erdoğan, “Şimdi yandaş medyalarında böyle acındırma, dramatik pozlar veriyorlar. Oralarda bu tür şeyler yapıyorlar. Ondan sonra anneciğine haber yolluyor bir tanesi diyor ki 500 cüzüm kalmıştı hatmi şerifimde. Bunun diyor benim sevenlere havale ediyorum onları da siz tamamlayın diyor. Ben sana söyleyeyim içeride zaman bol. Al Kur’an-ı Kerim’i yanına orada 500 cüzü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun ya. Ne zannediyorsun milleti. Senaryocu bunlar senarist. Bu işleri iyi biliyorlar. Allah ömür verdi bu can bu tende durdukça ülkeme, milletime hizmet yolunda bizi çalışmaktan kimse alıkoyamayacaktır. Konuşuyorlar ‘başbakan da hesap verecek’ diyorlar. Biz size verilecek hesaptan değil, Rabbime vereceğim hesaptan korkarım. Ve biz hesaba çekilmeden kendini hesaba çekenlerdeniz” ifadelerini kullandı.

“İŞTE BUNUN ADI YENİ TÜRKİYE’DİR”
YHT hattının çok zor fiziki şartlar altında inşa edildiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, emeği geçen yerli yabancı firmalara teşekkür ederek bundan sonra da hizmetlerin kesintisiz süreceğini ifade etti. Erdoğan, “İşte bunun adı yeni Türkiye’dir. Uzayıp giden demiryollarımız inşallah 14 büyükşehrimize uzanacak. Eskişehir tamam, Konya tamam, şimdi Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul da tamam. Sırada Bursa var, sırada Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas hattı var. Bu hattı Erzincan ve Erzurum’a kadar uzatıyoruz. Bunun yanında Ankara, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir yüksek hızlı demir yolu hattı var. Tüm bu projeleri tamamladığımızda İstanbul’umuzu toplam 17 ilimize bağlamış oluyoruz. Bu illerimizin nüfusu 40 milyon. 2023 yılına kadar 8 bin 500 kilometre hızlı, 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı, bin kilometre de normal demiryolu inşa etmiş olacağız. Şimdi sırada milli hızlı tren projemiz var. İnşallah kendi milli hızlı trenimizi, milli yük vagonlarımızı kendimiz üretmek için gayret sarf ediyoruz. Artık kara tren gecikir belki hiç gelmez türküsünü sadece güzel içli bir türkü olarak dinleyeceğiz” dedi.

“FİLİSTİN’DE DEVAM EDEN ZULÜM BİZİ YARALIYOR”
Filistin’de yaşanan insanlık dışı zulme de değinen Başbakan Erdoğan, “Bu arada Filistin’de devam eden zulüm bizi yaralıyor. Kardeşlerim 150’yi aşkın yavrumuz orada şehit oldu. 100’e yakın hanım kardeşlerimiz şehit oldu. 800’ü aşkın şu anda orada şehit var. Maalesef terör devleti İsrail orada terör estiriyor. Açıyorum ellerimi ve diyorum ki zalimler için yaşasın cehennem” diye konuştu.
YHT’nin açılış dolayısıyla bir hafta boyunca ücretsiz hizmet vereceğini belirten Başbakan Erdoğan. “Pazar gününden itibaren yüksek hızlı trenimiz önümüzdeki hafta Pazar akşamına kadar ücretsiz hizmet verecektir. Bilet fiyatları 70 TL, 7 yaşı altı ücretsiz. 7-14 yaş çocuklara yarı fiyatına yani 35 TL. 65 yaş üstü 35 TL, öğrenciler ise 55 TL” diyerek sözlerini tamamladı.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez platformda açılış duası yaptı. Ardından Başbakan Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte kurdeleyi keserek yeni hattın açılışını gerçekleştirdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<