banner359

BM'den Türkiye'ye şaka gibi çağrı

09 Şubat 2016 Salı 15:33 2016-02-09 15:41:13
BM'den Türkiye'ye şaka gibi çağrı
 Birleşmiş Milletler’den (BM) şaka gibi çağrı geldi. Hiçbir Avrupa ülkesine çağrı yapamayan BM, Halep’ten kalan binlerce Suriyeli için Türkiye’ye ’sınırları açma’ çağrısında bulundu.
Halep’ten kaçarak Türkiye’ye giriş yapmak için sınırda bekleyen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor. Suriyelilerin sınırda bekleyişi devam ederken, BM Türkiye’ye çatışmadan veya zulümden kaçan insanları korumak için uluslararası yükümlülüklere uygun olarak sınırlarını açması çağrısında bulundu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, Türkiye’nin 2.5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını dile getirerek Türk yetkililerin ülkeye olası büyük akın karşısında kaygılarını anladığını dile getirdi. Spindler, “Türkiye zaten zayıf ve yaralıların ülkeye girişine izin verdi. Buna rağmen, birçoğuna sınırdan geçişi için izin verilmedi. Türkiye’den, Suriye’de tehlikeden kaçan tüm sivillere kapılarını açmalarını istiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 09.02.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<